Lewis Hamilton myönsi Mercedeksen kannalta kitkerän faktan – Max Verstappen avasi hetkeä, jolloin Valtteri Bottas möhli

Red Bullin Max Verstappen ajoi ylivoimaisella tavalla Meksikon GP:n voittoon. Verstappenin voitto ratkesi jo ensimmäisessä mutkassa, kun hän onnistui nousemaan kolmannelta sijalta kärkeen. Mercedeksen Lewis Hamilton ei voinut kuin myöntää faktat: Red Bull oli aivan liian nopea.

Verstappen lähti kisaan kolmosruudusta, Mercedes-kuskien takaa. Vaikka mustaväritteiset Mersut saivat hyvän lähdön, Verstappen onnistui nopeasti kirimään Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin rinnalle.

Bottas teki kohtalokkaan virheen, kun hän antoi aivan liikaa tilaa Verstappenille, joka hiipi vasemmalta puolelta lopulta molempien Mersujen edelle.

– Olimme kolmen rinnan ja yritin vain jarruttaa mahdollisimman myöhää ja pysyä radalla. Onnistuin nousemaan kolmannelta sijalta ensimmäiseksi. Se käytännössä rakensi koko kisan, Verstappen mietti.

– Autossa oli uskomattomasti vauhtia. Ei minun tarvinnut kuin tehdä omaa juttuani, Verstappen jatkoi.

Maalissa Verstappenin ja kisassa toiseksi tulleen Hamiltonin ero oli 16,5 sekuntia.

Hamilton ei voinut kuin myöntää faktat – erittäin pettyneenä.

– Heidän autonsa oli vain nopeampi tänä viikonloppuna. Ei sille voinut oikein mitään. Noh, olimme sentään toisia, Hamilton pyöritteli.

Hamilton kävi lopussa vielä oman taistelunsa Red Bullin Sergio Pereziä vastaan. Perez pysähtyi huomattavasti myöhemmin kuin Hamilton. Meksikolainen pääsi painostamaan tuoreimmilla renkailla, kurottuaan eron kiinni.

– Tuo vain osoitti sen, että kuinka paljon vauhtia heidän autossaan oikein oli. Hän hivuttautui niin nopeasti taakseni, Hamilton hämmästeli.

Voiton myötä Verstappen kasvatti MM-johtonsa jo 19 pisteeseen.

– Pitkä matka vielä jäljellä. Kaikki näyttää hyvältä, mutta kaikki voi myös kääntyä nopeasti. Minulla on Brasiliasta vain hyviä muistoja, Verstappen huikkasi, viitaten ensi viikonloppuna ajettavaan seuraavaan kisaan.

VIDEO: Meksikon GP:n loppuhetket:

Lue myös:

    Uusimmat