Kimi Räikkösen uroteko nostatti koko tallin henkeä – suomalaisen johdolla on tapahtunut merkittävä muutos: "Meidän täytyy rakentaa tämän päälle"

Alfa Romeon tallipäällikkö Frédéric Vasseur sanoo tallin saaneen puolentoista viikon takaisesta Toscanan GP:stä aimo annoksen itseluottamusta. Kimi Räikkönen saavutti Mugellon radalla ajetusta kilpailusta kauden ensimmäiset pisteensä useiden vastoinkäymisten jälkeen.

Räikkönen koki Mugellossa kovia jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella kolaroituaan toisessa mutkassa AlphaTaurin Pierre Gaslyn ja Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Räikkönen pääsi kuitenkin jatkamaan kilpailua, ja kilpailun keskeyttäminen punaisella lipulla tarjosi Alfa Romeon mekaanikoille mahdollisuuden parsia Räikkösen menopeliä kasaan.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan saatu korjattua, ja Räikkönen joutui selviytymään käytännössä koko kilpailun läpi vaurioituneen pohjalevyn kanssa.

Eivätkä vastoinkäymiset tähän jääneet. Räikkösen varikkopysähdys kesti teknisten ongelmien ja väärinkäsitysten vuoksi 12,9 sekuntia. Lisäksi Räikköselle tuomittiin viiden sekunnin aikasakko, kun hän leikkasi toisten punaisten lippujen aikana varikolle valkoisen reunaviivan yli.

Kaikesta tästä huolimatta Räikkönen onnistui ajamaan ruutulipulle kahdeksannella sijalla. Ferrarin Charles Leclerc nousi Räikkösen aikasakon avustuksella niukasti tämän edelle, toinen Ferrari-kuljettaja, Sebastian Vettel, puolestaan jäi niukasti ex-tallikaverinsa taakse.

Räikkösen kaksi MM-pistettä tuottanut uroteko tarjosi Vasseurin mukaan "tervetulleen itseluottamusbuustin" ensi viikonlopun Venäjän GP:hen lähdettäessä.

– Saamme voimaa paitsi pisteistä myös siitä, että saavutimme pisteet pahasti vaurioituneella autolla, Vasseur sanoo Alfa Romeon verkkosivuilla.

– Olemme tehneet viime aikoina selkeitä askeleita eteenpäin, ja osoitimme sen kolmessa viime kilpailussa. Nyt meidän täytyy rakentaa tämän pohjan päälle ja haastaa vastedeskin muita keskikastin talleja. Se, että pystymme viemään viikonlopun läpi ilman ongelmia, on ratkaisevaa potentiaalimme maksimoimiseksi. Voimme lähteä Sotshiin positiivisin mielin.

Kauden alussa aika-ajovauhtinsa kanssa tuskaillut talli on parantanut lauantaipäivän suorituskykyään kuin sika juoksuaan. Räikkönen on edennyt neljänä viime GP-viikonloppuna kolmesti aika-ajojen toiseen osioon. Ennen tätä Räikkönen ja Antonio Giovinazzi olivat kahdesti aika-ajoissa kahdella viimeisellä sijalla.

Räikkönen uskoo hyvien suoritusten jatkuvan Venäjällä, vaikka Sotshin rata ei ole ollut tulosten valossa hänelle se kaikkein paras.

– Minulla ei ole Sotshista kovin montaa hyvää muistoa, koska jostain syystä minulla ei ole ollut siellä onnea matkassa. En kuitenkaan katso taakseni. Keskityn siihen, että teen hyvän viikonlopun ja saan autosta irti sen, mikä siitä on otettavissa. Päästyäni kahtena viime viikonloppuna aika-ajojen toiseen osioon olemme nähneet, että pysymme muiden vauhdissa ja pystymme taistelemaan pisteistä. Se on tavoite tänäkin viikonloppuna, Räikkönen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja