Kimi Räikkösen ex-pomo nousemassa F1-sarjan johtoon – Ferrari on saamassa keskeisille johtopaikoille värisuoran

Ferrarin entinen tallipäällikkö, nykyinen Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali on nousemassa F1-sarjan johtoon. Asiasta kertovat kaikki merkittävät kansainväliset F1-sivustot.

Domenicalista on tulossa Formula One Groupin uusi toimitusjohtaja, kun vuonna 2017 toimitusjohtajana aloittanut Chase Carey haluaa jättäytyä sivuun. Carey aikoo jatkaa Formula One Groupin puheenjohtajana.

Domenicali, 55, on tehnyt pitkän uran Ferrarin palveluksessa useissa eri tehtävissä. Kauden 2007 pääteeksi hänet nimitettiin Ferrarin F1-tallipäälliköksi. Ferrari voitti Domenicalin alaisuudessa valmistajien maailmanmestaruuden vuonna 2008, kun tallissa ajoivat Kimi Räikkönen ja Felipe Massa.

Domenicali irtisanoutui Ferrarilta huhtikuussa 2014, ja tämän jälkeen hän on työskennellyt Lamborghinin lisäksi Audin ja FIAn palveluksessa.

Domenicalin odotetaan aloittavan Formula One Groupin toimitusjohtajana ennen ensi kauden alkua. Hänen nimityksensä myötä F1-sarjan kaikki merkittävimmät johtajapestit ovat entisten ferrarilaisten hallussa.

Sarjan urheilujohtajana toimii tallin entinen tekninen johtaja Ross Brawn ja FIAn puheenjohtajana toimii entinen tallipäällikkö Jean Todt. Vuonna 2009 tehtäväänsä valittu Todt on kolmannella kaudellaan puheenjohtajana, eikä hän aio asettua ehdolle enää ensi vuoden vaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja