Kimi Räikköselle merkittävä etu kisassa? – "Eihän sitä ikinä tiedä"

Ferrari starttaa Brasilian F1-kisaan kovemmilla rengasseoksilla kuin Mercedes ja Red Bull, mikä voi tuoda etua. Kimi Räikkönen sanoi C Moren haastattelussa, että varmasti muutkin tallit olisivat halunneet lähteä kisaan kovemmilla seoksilla.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Aika-ajojen toisella jaksolla satoi. Räikkönen ja Sebastian Vettel olivat ensin liikkeellä superpehmeillä renkailla, mutta toisen jakson lopulla heille vaihdettiin pehmeät renkaat. Mercedes ei ehtinyt vaihtaa enää renkaitaan, joten Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas joutuvat starttaamaan kisaan superpehmeillä renkailla.

Toisen aika-ajojakson lopussa käytetyillä seoksilla on startattava kisaan.

– Varmaan jos olisi ollut kuivaa, olisivat kaikki kärkiautot olleet noilla softeilla. Ne yrittivät sen jälkeen, kun sade hellitti, vielä kokeilla niitä, arvioi Räikkönen.

Räikkönen ei ryhtynyt arvioimaan, onko kovemmilla seoksilla starttaamisesta olennaista hyötyä kisan lopputuloksen kannalta.

– Sen näkee huomenna (sunnuntaina). Kaikki olisivat varmaan mieluummin niillä liikenteessä kuin jollain muulla, mutta eihän sitä ikinä tiedä, onko se sitten ratkaiseva huomenna.

Paalulta starttaava Hamilton ja kolmannesta ruudusta starttaava Bottas joutunevat tekemään pysähdyksensä aiemmin kuin toisesta ruudusta starttaava Vettel ja neljännestä ruudusta starttaava Räikkönen, jos kisaan startataan kuivalla kelillä.

Sunnuntaille Sao Paulon alueelle on ennustettu tosin ukkoskuuroja, joten sateen myötä taktiikka menisi tietysti uusiksi.



Lue myös:

    Uusimmat