Kimi Räikkönen puhuu hauskanpidosta, mutta myös Sauberin potentiaalista: ”Se voi tapahtua uudelleen”

Siirto F1-sarjan kahdeksantena majailevaan tiimiin voi vaikuttaa isolta taka-askeleelta Kimi Räikkösen uralla, mutta suomalaiskuskin puheista paistaa luotto siihen, että Sauber voi nousta reippaastikin ylöspäin tulevaisuudessa.

Videolla asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen pohtivat C Moren F1-studiossa Räikkösen siirron vaikutusta ja Sauberin nykytilannetta.

Räikkösen kahden vuoden sopimus Sauberin kanssa julkaistiin alkusyksystä. Tieto otettiin vastaan ristiriitaisena, sillä viiden Ferrarilla vietetyn vuoden jälkeen 40 ikävuotta lähestyvän suomalaisen into lajia kohtaan olisi helposti voinut jo sammua.

Toisin kävi. Nyt Räikkönen pääsee kehittämään kovia kasvupyrkimyksiä esittänyttä tiimiä, jolla on vahva Ferrarin moottori ja jonka tehtaat sijaitsevat vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä hänen kotoaan. Räikkönen kertoo tunnelmistaan viikonloppuna julkaistussa La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Pidän edelleen ajamisesta, ja se on ainoa syy, miksi jatkan sitä ensi vuonna. Ja Sauberilla voin keskittyä enemmän siihen, mitä rakastan – ajamiseen, Räikkönen tiivistää.

Lotus-siirtoa väitettiin virheeksi

Sauber ei ole koskaan voittanut ainuttakaan F1-kisaa, mutta palkintopallipaikkoja se on onnistunut napsimaan 25 vuoden historiansa aikana kymmenen kappaletta. Edelliset ovat kylläkin jo kuuden vuoden takaa, mutta välissä on ollut aikoja, jolloin koko toiminta on näyttänyt syöksyvän Molokin kitaan.

Tänä vuonna Alfa Romeon värityksen saanut tiimi on tehnyt tasaista nousua sarjan häntäpäästä kohti keskikastia. Räikkönen heittää viittauksen paluuvuoteensa 2012, jolloin Lotus alkoi tehdä nousua Renault’n tehdastiimin pohjalta.

– Miksi minun pitäisi pelätä Sauberille menemistä? Tarkoitukseni on yrittää auttaa heitä onnistumaan ja pitää hauskaa.

– Kun tulin takaisin formula ykkösiin Lotukselle ihmiset sanoivat, että olin tehnyt virheen enkä saisi mitään aikaan, mutta sen sijaan asiat menivät eri tavalla. Se voisi tapahtua uudelleen, vai mitä? Räikkönen heittää.

Räikkönen nousi tallikaverinsa Romain Grosjeanin kanssa palkintopallille heti alkukauden 2012 Bahrainin kisassa. Saman hän teki kauden seitsemän kertaa huipentaen paluunsa kisavoittoon Abu Dhabin päätöskisassa.

Lue myös:

    Uusimmat