Kimi Räikkönen ohitti Fernando Alonson – F1-mestari raivosi vielä kisan jälkeen: "Fanit näkivät jotain, mitä he eivät ansaitse"

1:46
Video: Räikkönen ja Alonso ottavat yhteen USA:n GP:ssä

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen kävi näyttävän kaksintaistelun Alpinen Fernando Alonsoa vastaan sunnuntain USA:n GP:ssä. Siitä käynnistyi tapahtumaketju, jossa Alonso kävi raivon partaalla. Vielä kisan jälkeen Alonso oli yhtä kiukkua.

Kaikki sai alkunsa kierroksella 16, kun Räikkönen ohitti Alonson Austinin radan ensimmäisessä mutkassa. Räikkösen auto ajautui osittain rataviivojen ulkopuolelle, ja kun suomalainen palasi radalle, hän osui Alonson autoon.

Alonso vaati Räikköstä antamaan sijoituksen takaisin.

Alonson ja Räikkösen tilanne näkyy videona jutun yläreunasta.

Piakkoin tämän jälkeen Alonso teki raivopäisen hyökkäyksen Alfa Romeon toista kuljettajaa, Antonio Giovinazzia vastaan. Alonso haki ohitusta pitkältä takamatkalta, ajautuen ulos radalta. Sen jälkeen hän ohitti Giovinazzin.

Tässä vaiheessa tuomaristo oli päättänyt, ettei Räikkösen ja Alonson tilanteesta anneta minkäänlaisia rangaistuksia. Sen sijaan Alpine kehotti Alonsoa antamaan Giovinazzille sijan takaisin, tai hän saisi viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Alonso päästi Giovinazzin edelleen, jatkaen rajua taistelua sijoitusten vaihdon jälkeen.

Alonson kisa päättyi keskeytykseen, kun hän raportoi takasiiven hajoamisesta.

Espanjalainen kävi kisan jälkeen kuumana.

– Säännöt ovat hyvin epämääräisiä, mutta ne ovat mitä ovat. Valitettavasti paikalla olleet fanit ja muualla kisaa katsoneet näkivät jotain, mitä he eivät ansainneet, Alonso murisi.

– Siellä oli tapauksia, joita on syytä tarkistella. Kahdesta tapauksesta oltiin antamassa rangaistukset, yhdestä ei, Alonso jatkoi.

Alonso antoi hyvin tuomarikriittisiä kommentteja Venäjän GP:n jälkeen, kun silloinen tuomaristo päätti olla rankaisematta McLarenin Lando Norrisia selvästä sääntörikkeestä. Alonson mukaan päätöksissä näkyy se, että mistä maasta kuljettaja on kotoisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja