Kimi Räikkönen Ferrarin suorasta tallimääräyksestä: ”Yllätyin, että Sebastian päästi minut ohi”

Ferrarin selvästä tallimääräyksestä huolimatta Kimi Räikkönen ei osannut odottaa tallikaveriltaan Sebastian Vetteliltä näin helppoa ohi päästämistä Brasilian F1-kisassa. Räikkönen onnistui lopulta nousemaan kisassa palkintopallille.

Räikkösen kisa näytti jo menneen tutulla tavalla pieleen, kun hänet pidettiin radalla neljä kierrosta Vetteliä pitempään. Saksalaisen ajovirheen ansiosta hankittu paikka haihtui ilmaan, kun Räikkönen putosi radalle palatessaan jälleen Vettelin ja Mercedeksen Valtteri Bottaksen taakse.

Vettel ei kuitenkaan saanut renkaitaan toimimaan, joten Räikkönen lähestyi häntä tasaisesti. Lopulta tallipäällikkö Maurizio Arrivabene antoi varikkomuurilta selvän signaalin suomalaisen päästämisestä edelle. Räikköselle tilanne kuitenkin hiukan odottamatta.

– Olin vähän yllättynyt, että Seb päästi minut ohi, Räikkönen tunnusti saksalaisen Motorsport-Magazinin mukaan.

– Lopulta pääsimme muutaman kierroksen jälkeen Mercedeksen edelle, hän jatkoi.

Kuudenneksi taipuneelle Vettelille tallimääräyksen noudattamisessa ei ollut kahta sanaa. Räikkönen oli selvästi nopeampi ja pystyi myös hoitamaan kolmossijan kotiin lopputaistelussa Red Bullin Daniel Ricciardoa vastaan.

– Se oli aika selvä tilanne. Kimi tuli varikolta tuoreemmilla kumeilla, ja minulla oli pari kierrosta aikaa saada jotain aikaan Valtterin kanssa. Kun se ei toiminut, talli pyysi minua päästämään hänet ohitseni eikä minulla ollut mitään ongelmaa sen kanssa, Vettel myönsi ESPN:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat