Kilpa-autoilija tankkasi vahingossa dieseliä McLareniinsa: "Jopa koirani nauraa nyt minulle"

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa bensatankkisi luukussa? 0:21
Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa autosi bensatankin luukussa? Ota näppärä niksi heti käyttöön!

McLaren F1 GTR:n tankkaaminen tavallisella huoltoasemalla kostautui.

Yksi kaikkien aikojen superautoista, ikoninen McLaren F1 GTR, koki kovia ranskalaisen François Perrodon, 45, käsittelyssä.

Perrodo kertoo tehneensä kaikkien aikojen emämunauksen. Tosin hänen käyttämänsä englanninkielinen termi ei ollut aivan yhtä painokelpoinen.

Yrittäjänä ja sivutoimisena kilpa-autoilijana kunnostautunut Perrodo oli tankatessaan lurauttanut McLarenin tankkiin bensan sijaan dieseliä, mikä tunnetusti ei ole hyväksi bensiinimoottoriselle autolle. Perrodo ei ole myöskään mikään tusinakuski, sillä hänellä on vyöllään muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajon luokkavoitto viime vuodelta. Autojen kanssa hän sanoo puuhanneensa 25 vuotta, mutta vahinkoja sattuu.

Perrodo ei tajunnut virhettään vielä huoltoasemalla, vaan valitettavasti vasta paljon myöhemmin. Auto ei ollut käynnistynyt pienen pysähdyksen jälkeen, mutta hän piti sitä aluksi vain neljännesvuosisadan ikäiselle superautolle tyypillisenä oikutteluna. Karmea totuus kuitenkin paljastui korjaamolla.

Monesti tällaiselta vahingolta välttyy yksinkertaisesti siitä syystä, että bensapistoolia paksumpi dieselpistooli ei mahdu bensatankin täyttöaukosta sisään. McLaren F1 GTR:n polttoainesäiliön täyttöaukko on kuitenkin suunniteltu kilpakäyttöä varten, eikä noudata samaa logiikkaa.

Perrodo ei kerro, millaisia vaurioita auton moottoriin tuli mokan seurauksena vai tuliko mitään, mutta tyypillisesti väärän polttoaineen käyttäminen ei johda mihinkään hyvään. Hintavammilta seurauksilta voi välttyä yleensä sillä, ettei käynnistä autoa virhetankkauksen jälkeen, vaan hinaa sen korjaamolle, jossa polttoainesäiliö tyhjennetään läpikotaisin.

Perrodon tapauksesta vieläkin ironisemman tekee se, että hän on isänsä aikoinaan perustaman öljy-yhtiö Perencon hallituksen puheenjohtaja ja kaikki bensaan liittyvä on miehellä niin sanotusti verissä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Suhtautui huumorilla

Perrodo purki tuntojaan Instagramissa vitsailemalla aiheella vuolaasti.

– Auto on ilmiömäinen, ja voisi kuvitella, ettei Gordon [auton suunnitellut Gordon Murray] ole tehnyt kompromisseja. Yhden hän kuitenkin teki; se ei nimittäin kulje dieselillä, Perrodo sanaili ja vitsailee menettäneensä tapauksen jälkeen kaikki ystävänsä.

– Jopa koirani nauraa nyt minulle, kun tulen kotiin.

Perrodo sanoo tietävänsä jo, mitä hänen hautakivessään tulee lukemaan.

– Tässä lepää FP, hyvä aviomies ja hyvä isä, todellinen automies ja moninkertainen WEC-sarjan mestari sekä Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittaja, mutta ennen kaikkea maailman ainoa ihminen, joka on ikinä tankannut McLaren F1:een dieseliä.

Perrodo kiittelee kavereitaan "Ei dieseliä, Francois!" -tarrasta, joka koristaa nyt F1 GTR:n bensaluukkua.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat