Nainen lurautti diesel-Passatiin bensaa, mutta pahin oli vasta edessä – vähäjärkinen pelastusyritys olisi voinut polttaa koko huoltoaseman

Saksalaisnainen olisi selvinnyt huomattavasti helpommalla ja halvemmalla, jos ei olisi yrittänyt saada tankkaamaansa väärää polttoainetta itse ulos tankista.

Bensiinin tankkaaminen dieselautoon on valitettava, mutta yleinen virhe. Mikäli mokansa huomaa ajoissa, eli siis käytännössä ennen kuin auton ehtii käynnistämään, selviää auton hinauksesta ja polttoainetankin puhdistamisesta muutamalla satasella.

Eschbornissa, vain lyhyen matkan päässä Frankfurtista, eräs saksalaisnainen ei tätä kuitenkaan tiennyt – tai sitten hän päätti jostain muusta syystä olla omatoiminen. 

55-vuotias nainen pysähtyi perjantai-iltana tankkaamaan Volkswagen Passatinsa. Diesel-Volkkarin tankkiin lirahti kuitenkin epähuomiossa bensiiniä. Se, miten nainen päätti sen jälkeen toimia, kuuluu ehdottomasti siihen "älä koskaan tee näin" -kategoriaan.

Nainen tiesi, ettei autoa tule käynnistää, mikäli tankkiin on mennyt väärää sorttia olevaa menovettä. Hän pyysi henkilökunnalta työntöapua, jotta auto saatiin siirrettyä pois pumpulta.

Vantaalaisella huoltoasemalla tankkaamisesta huolehtii robotti 1:28
VIDEO: Vantaalaisella huoltoasemalla tankkaamisesta huolehtii robotti.

Auto siirrettiin sisätilojen siivoukseen tarkoitetun imurin viereen; ja kyllä, arvaattekin jo varmaan, mihin tarina johtaa.

Nainen ja huoltoaseman 20-vuotias työntekijä toden totta päättivät hyödyntää imuria väärän polttoaineen imemiseksi ulos tankista. Koska imurin suutin ei sellaisenaan mahtunut tankkin täyttöaukosta sisään, virittelivät he puutarhaletkusta sopivamman apuvälineen.

Kun imuri käynnistettiin, syttyi polttoaine palamaan. Muutamaa sekuntia myöhemmin liekit nuolivat koko autoa.

Pelastuslaitos saapui paikalle nopeasti, ja palo saatiin heti hallintaan. Autoonsa väärää polttoainetta tankannut nainen ei loukkaantunut tilanteessa, mutta huoltoaseman nuori työntekijä sai lieviä palovammoja.

Tulipalo aiheutti huoltoasemalle yli 30 000 euron vahingot.

Lue myös:

    Uusimmat