Kikka-elokuvassa näyttelevä Elena Leeve kertoo, mikä oli roolissaan haastavinta

Näin näyttelijä Sara Melleri muuntautuu 90-luvun laulajatähti Kikaksi! 0:18
Katso video! Näin Sara Melleri muuntautuu 90-luvun laulajatähti Kikaksi!

Näyttelijä Elena Leeve näyttelee elokuvassa Kikan manageria ja läheistä ystävää.

Kikka-elokuvassa näyttelevä Elena Leeve kehuu yhteistyötä ohjaaja Anna Paavilaisen ja Kikkaa näyttelevän Sara Mellerin kanssa.

– Kikan maailmaan hyppääminen oli aivan ihanaa. Tiivis yhteistyö Annan ja Saran kanssa oli kaikista parasta, Leeve kertoo.

Leeve muistaa Kikan varsin hyvin omasta nuoruudestaan. Hän kertoo kuunnelleensa Kikan kappaleita ja erityisesti hänen mieleensä on painunut Kikan värikkäät julisteet ja albumikuvat.

Leeve näyttelee elokuvassa Kikan manageri Paulaa. Näyttelijä kertoo valmistautuneensa kuvauksiin tutustumalla monipuolisesti Kikan elämään.

– Kuuntelin Ylen Kikka-kuunnelman, luin Raija Pellin kirjoittaman kirjan Kikasta ja toki työryhmän kanssa tutustuimme arkistomateriaaleihin, Leeve sanoo.

Haastavinta Leevelle oli opetella soittamaan levyjä uskottavasti, sillä roolihahmo oli myös DJ. Hän iloitsee, että sai siihen perehdytystä ja opetusta, ennen kuvauksia.

– Ei siinä voi vaan seistä ja näyttää siltä, että muka soittaisi, näyttelijä nauraa.

Hän uskoo, että Kikka antoi suomalaisille paljon iloa elämänsä aikana ja sanoo, että ihmisten pitäisi nähdä elokuva, sillä hänen mukaansa siinä on niin paljon lämpöä, jota tässä maailman ajassa tarvitaan.

– Tässä elokuvassa on sellaista humaania rakkautta, jota tarvitaan tähän aikaan, näyttelijä lopettaa.

Lue myös:

    Uusimmat