Kiivas tukipakettikeskustelu jatkuu yhä täyttä päätä eduskunnassa – "En ole Suomea valmis myymään enkä edes vuokraamaan"

Eduskunnassa jaksettiin keskustella EU:n elpymispaketista läpi keskiviikkoillan. Keskustelu aloitettiin kello 14 ja etukäteen oli tiedossa, että keskustelu saattaa venyä myös keskiviikkona.

Vielä reilusti kello 23 jälkeen keskustelu on täyttä päätä käynnissä ja jonossa on 15 puheenvuoroa.

Puolen yön lähestyessä puheenvuorojaan eduskunnassa aikovat pitää vielä muun muassa Leena Meri (ps.) ja Tuomas Kettunen (kesk.).

Etenkin perussuomalaiset kansanedustajat ovat pyytäneet innokkaasti puheenvuoroja keskusteluun. 

Keskiviikon eduskuntakeskustelun aikana usea perussuomalainen kansanedustaja toisteli suuressa salissa näkemystään siitä, että Suomen pitäisi hylätä nykyinen elpymispaketti ja neuvotella ehdot uusiksi. Moni myös sanoi, ettei usko paketin olevan kertaluontoinen. 

– Tuleva äänestys on oleva historiallinen. Olemmeko tulevaisuudessa EU:n pohjoisin osavaltio vai säilyykö nimemme itsenäisten valtioiden joukossa. -- Itse en henkilökohtaisesti ole valmis Suomea myymään enkä edes vuokraamaan, kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) luonnehti puheenvuorossaan parikymmentä minuttia yli yhdentoista yöllä. 

Tiistaina keskustelua jatkettiin yön pikkutunneille asti, kunnes aamuneljän aikaan puhemies Anu Vehviläinen keskeytti sen. 

Käsittely pantiin pöydälle

Keskiviikkona eduskunta äänesti SDP:n esityksen mukaisesti, että EU-elpymispaketin käsittely pannaan pöydälle keskiviikkoiltana alkaneeseen toiseen täysistuntoon. 

– Perusuomalaiset olisi halunnut siirtää keskustelun ensi viikkoon, jotta tässä olisi ehditty käydä kansalaiskeskustelua aiheesta, jota historiallinen päätös vaatii yhä lisää, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi MTV:lle keskiviikkona.

Matias Mäkynen (sd.) kertoi keskiviikkona STT:lle, että samana päivänä jatkamisen tavoitteena on varmistaa, ettei elpymispakettiasiaa voida oppositiopuolueiden voimin päättää lykätä yllättäen huomattavasti kauemmas tulevaisuuteen. 

Tavoitteena kantojen pyörtäminen

Kello 18 aikaan illalla Tavio ei osannut sanoa, kuinka pitkään perussuomalaiset tulevat keskustelua jatkamaan. 

– Perussuomalaiset yrittää yhä saada tätä tietoa niiden kansanedustajien keskuuteen, jotka ovat vielä epävarmoja kannastaan ja sitä kautta yritetään kaataa velka- ja tulonsiirtounioni.

– Me jatkamme keskustelua niin paljon kuin katsotaan tarpeelliseksi, kun kyse on itsemääräämisoikeuden luovuttamisesta Euroopan unionille. 

Päätös uudesta äänestysajankohdasta tehdään, kun keskustelu täysistunnossa on päättynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja