Perussuomalaiset käyvät nyt viivytyskeskustelua keskenään – "Elpymispakettia kannattavien ei enää tarvitse päivystää"

3:34
EU:n elpymispaketin käsittely jatkuu eduskunnassa – toimittaja Antonia Berg kertoo viimeisimmät tiedot eduskunnasta

Tiistaina alkanut keskustelu EU:n elpymispaketista jatkuu yhä eduskunnan täysistunnossa perussuomalaisten kansanedustajien voimin. 

Käytännössä keskustelu jatkuu niin kauan, kuin elpymispakettia vastustavat perussuomalaiset pyytävät uusia puheenvuoroja.

– Tämä on nyt perussuomalaisista kiinni. Kansanedustajilla on oikeus saada aina uusi puheenvuoro ja käytännössä puhua niin kauan, kuin haluavat. Siten voidaan viivyttää ja jarruttaa asian etenemistä, kertoo MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg.

Päätös uudesta äänestysajankohdasta tehdään, kun keskustelu täysistunnossa on päättynyt.

Perussuomalaiset eivät onnistu lykkäämisaikeissaan

Eduskunnan oli määrä äänestää elpymispaketista keskiviikkona iltapäivällä, mutta aamuyöhön saakka venyneiden ja keskiviikkona jatkuneiden puheenvuorojen vuoksi äänestys siirtyi. 

Eduskunnan keskiviikkoisen pöydällepanopäätöksen jälkeen hallituspuolueiden edustajien ei kuitenkaan enää tarvitse olla paikalla täysistunnossa varmistamassa, että perussuomalaiset eivät voi satunnaista enemmistöä hyödyntäen lykätä elpymispaketin käsittelyä kauas tulevaisuuteen.

– Nyt tilanne on se, että elpymispakettia kannattavien hallituspuolueiden edustajien ei enää tarvitse päivystää ja he pääsevät kotiin pyhiä viettämään, Berg summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja