Kiitos Kreikka! Huuhkajat on yhden lilliputin lyömisen päässä jalkapallon EM-kisoista

Suomelle riittää Liechtensteinin voittaminen marraskuun kotiottelussa paikkaan jalkapallon EM-kisoissa. Asia varmistui, kun Kreikka löi Bosnia-Hertsegovinan kotikentällään.

Bosnian 1-2-tappio Ateenassa tarkoitti joukkueen putoamista viiden pisteen päähän toista kisapaikkaa hallussaan pitävästä Suomesta, kun joukkueilla on pelaamatta enää kaksi ottelua.

Ottelu ratkesi kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Bosnian Adnan Kovacevicin ohjattua pallon omaan maaliin. Tätä ennen kisamahdollisuutensa menettäneellä Kreikalla oli lukuisia paikkoja ratkaista kamppailu.

Suomi voi varmistaa kisapaikkansa 15. marraskuuta Helsingissä, jos se voittaa lohkojumbo Liechtensteinin. Mikäli Huuhkajat ei tässä tehtävässä onnistu, joukkue tarvitsee joko voiton viimeisestä ottelustaan Kreikasta tai vielä yhden pistemenetyksen sekä Bosnialle että Armenialle.

Bosnia-Hertsegovina pelaa seuraavalla kierroksella kotonaan Italiaa ja Armenia Kreikkaa vastaan. Viimeisenä pelipäivänä 18. marraskuuta Armenia vierailee Italiassa ja Bosnia Liechtensteinissa.

Lohkon J tilanne:

 

 

Ott

Pts

1.

Italia

8

24

2.

Suomi

8

15

3.

Armenia

8

10

4.

Bosnia-Hertsegovina

8

10

5.

Kreikka

8

8

6.

Liechtenstein

8

2

Lohkon kaksi parasta etenevät suoraan kesän 2020 jalkapallon EM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat