Mainos

Kiitä tänään lemmikkiäsi! Koira tekee omistajastaan terveemmän

Koirat altistavat perheen lapset lialle ja bakteereille, mikä parantaa lapsen terveyttä. 

Koira parantaa elämänlaatua monella tavalla: se ilahduttaa, rakastaa ehdoitta ja voi myös parantaa omistajansa lasten terveyttä! Kanadalaistutkimuksen mukaan koirat altistavat perheen lapset lialle ja bakteereille, mikä kehittää lasten immuniteettia.

Kanadalaisessa Albertan yliopistossa tutkittiin 700 lasta. Äidit ilmoittautuivat tutkimukseen vuosina 2009–2012 ja raportoivat tutkijoille esimerkiksi siitä, onko perheessä lemmikki.

Kolmikuisten lasten suolistobakteereja ja ulosteita tutkittiin. Puolet selvityksen lapsista altistui ainakin yhdelle lemmikille, joista 70 prosenttia oli koiria.

Tutkijat havaitsivat, että lemmikille altistuminen ennen syntymää ja sen jälkeen kaksinkertaisti kahdentyyppisten bakteerien määrän lapsen suolistossa. Kyseiset bakteerit on yhdistetty vähäisempiin lapsuusajan allergioihin ja vähäisempään lapsuusajan ylipainoon.

Koiran omistaminen auttoi lasta, vaikka lemmikistä olisi jouduttu luopumaan jo raskauden loppuvaiheessa!

Lemmikkejä pitävä voi elää muita pitempään

Myös aiemmat tutkimukset ovat havainneet, että lemmikki parantaa omistajansa terveyttä. Lemmikin silittäminen alentaa verenpainetta ja vähentää ahdistusta.

American Psychological Associationin selvityksen mukaan yli 65-vuotiaat lemmikinomistajat joutuvat käymään lääkärissä harvemmin. 

Lemmikkejä pitävät ikäihmiset saattavat myös australialaistutkimuksen perusteella elää hieman muita pitempään! Tulokset perustuvat runsaan neljän tuhannen keskimäärin 72-vuotiaan australialaisen 11-vuotiseen seurantaan. Osallistujista 86 prosentilla oli ollut lemmikki jossain elämänsä vaiheessa ja 36 prosentilla oli lemmikki myös tutkimuksen aikoihin.

Lemmikin omistajien riski menehtyä sydän- ja verisuonitaudin oireisiin seurannan aikana oli 26 prosenttia pienempi kuin niiden ikätovereiden, joilla ei ollut lemmikkejä missään vaiheessa elämää.

Tässä vielä teemaan sopivia, söpöjä videoita:

1:55


7:44

0:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.