5 merkkiä: Näistä tiedät, että koirasi rakastaa sinua oikeasti

Rakastaako koirani minua yhtä paljon kuin minä sitä? Vastaus tähän kysymykseen on mahdollista selviää koiran käytöstä tarkkailemalla. 

Ylläolevalla videolla Wilda-hevonen antaa päähierontaa Börje-koiralle. Todelliset ystävykset!

Monille koiranomistajille koira on perheenjäsenen, jonka hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Huolenpidolla osoitamme rakkauttamme lemmikkiä kohtaan, mutta mistä tiedämme, että  koirat tuntevat samoin meitä kohtaan?

Seuraavat merkit paljastavat, että koirasi välittää sinusta aivan yhtä paljon kuin sinä lemmikistäsi.

1. Leikkiminen ja painiminen

Jos koira tulee yhtäkkiä leikkisäksi ja ryhtyy käyttäytymään aivan kuin haluaisi painia kanssasi, ota se kohteliaisuutena, se on vain ja ainoastaan hyvä merkki. Pieni painihetki lemmikkisi kanssa on täysin turvallinen, mutta hauska tapa pitää suhteenne vahvana. 

2. Haluaa nukkua kanssasi

Koirat ovat laumaeläimiä, ja luonnossa sudet ja muut koiraeläimet nukkuvat tiiviisti toisiaan vasten. Tämä tapa luo turvallisuuden tunnetta ja auttaa pysymään lämpimänä, mutta osoittaa myös kiintymystä. Jos koirasi haluaa nukkua lähelläsi, se on lemmikin luontainen keino osoittaa, että se kokee sinut osaksi perhettä ja tuntee olonsa hyväksi rinnallasi. 

3. Hyppiminen sinua vasten

Vaikka hyppimistä pidetään usein huonona tapana, se on vain koiran tapa osoittaa kiintymystä. Kun palaat kotiin työpäivän jälkeen, koira haluaa osoittaa iloaan hyppimällä sinua vasten. Koiran voi opettaa olemaan hyppimättä esimerkiksi lelun avulla, jolloin se voi purkaa iloisen energiansa hyppimisen sijaan leluun. 

4. Hännän heiluttaminen

Hännän heiluttaminen ei aina kerro onnellisuudesta, mutta se on tyypillinen merkki kiintymyksestä. Silloin kun koira heiluttaa häntäänsä ja sen kehonkielestä on luettavissa merkkejä mukavuudesta ja innostumisesta, voidaan luotettavasti sanoa, että koirasi on erittäin tyytyväinen oloon kanssasi.

5. Perässä kulkeminen

Koirat seuraavat omistajiaan muutamasta eri syystä. Sen lisäksi, että omistajat antavat lemmikeille ruokaa ja turvaa, laumaeläiminä koirat yksinkertaisesti nauttivat perheen kanssa olemisesta. Vaikka koiran jatkuva perässä kulkeminen voikin joskus tuntua rasittavalta, kannattaa muistaa, että se haluaa vain viettää aikaa seurassasi. Se osoittaa vain rakkauttaan.

Koirien päiväkoti tuo helpotusta pitkiin työpäiviin. 

1:55

Lähde: iHeartDogs

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja