"Kiinan Tesla" on maailman nopein sähköauto – ennätykset murskaksi Nürburgringillä

Maailman nopein sähköauto legendaarisella Nordschleifella 2:30

"Kiinan Teslaksi" pyrkivä NextEV kävi täräyttämässä sähköautojen rataennätyksen legendaarisella Nürburgringillä. Yhtiön Nio EP9 on tällä hetkellä maailman nopein sähköauto.

Kiinalaisrahoitteinen, vuonna 2014 perustettu NextEV on yksi automaailman kuumimmista uusista nimistä. Hiljattain esitelty Nio EP9 ei kuitenkaan tähtää massamarkkinoille, sillä autoa, jonka valmistuskustannukset ovat noin 1,2 miljoonaa dollaria, suunnitellaan valmistettavan vain kuusi kappaletta.

EP9 on kuitenkin valmistajalleen äärimmäisen tärkeä auto, koska sen avulla he pystyvät kehittämään uutta teknologiaa, jota voidaan myöhemmin käyttää sarjatuotantomalleissa.

Yhtiöltä on tulossa massamarkkinoille suunnattu sähköauto ensi vuonna, mutta se nähdään ainakin alkuun vain Kiinassa.

Nürburgringillä, pahamaineisessa yli 20-kilometrisessä "vihreässä helvetissä" EP9 kellotti sähköautojen uuden rataennätyksen – 7 minuuttia, 5 sekuntia ja 12 sadasosaa. Polttomoottoriautot mukaanlukien kyseessä on kaikkien aikojen viidenneksi nopein aika legendaarisella radalla. Taakse jäivät muun muassa sellaiset suuruudet kuin Nissan GT-R Nismo, Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo ja Koenigsegg CCX.

NextEV on haalinut palkkalistoilleen työntekijöitä niin perinteisiltä autovalmistajilta kuin myös Googlelta ja Facebookilta, eikä se tyydy olemaan pelkkä autonvalmistaja. Perustajansa William Lin mukaan NextEV pyrkiikin lifestyle-brändiksi samaan tapaan kuin Tesla tai Apple.

Myös autonomiset autot kuuluvat NextEV:n suunnitelmiin. He pyrkivät aloittamaan testit Yhdysvalloissa yleisillä teillä lähitulevaisuudessa.

***

Volvo V90 on Ruotsin poliisin uusi partioauto 0:42

Lue myös:

    Uusimmat