Mainos

Kiinan poliisi ratsaa lelukauppoja uuden hittilelun vuoksi – "Tämä ei ole lelu vaan ase"

Samaan aikaan kun spinnereitä myydään tolkuttomaan tahtiin, on Kiinassa markkinoille ilmaantunut uusi hittilelu, joka leviää lasten keskuudessa hurjaa vauhtia.

Kyseessä on pienoisjalkajousi, jolla voi ampua hammastikkuja. Monet vanhemmat ovat huolestuneet lelusta, koska he pelkäävät sen voivan aiheuttaa vakavia vammoja. 

Lelulla on tarkoitus ampua hammastikkuja, mutta vanhemmat pelkäävät, että tikkujen sijaan jalkajouseen ladataan neuloja tai muita metallitikkuja.

– Tämä ei ole lelu, vaan ase, yksi vanhempi kirjoitti Twitteriä vastaavassa Weibo-mikroblogipalvelussa.

Paikallinen poliisi on ottanut asian tosissaan ja ratsannut tuhansia lelukauppoja tuotteiden löytämiseksi. Poliisi on tähän mennessä takavarikoinut jo yli 500 minijalkajousta. Asiasta kirjoittaa muun muassa CNN verkkosivuillaan. 

Vaikka kyseessä on pieni väline, on sen laukaisuvoima niin kova, että hammastikku pystyy lävistämään esimerkiksi alumiinisen juomatölkin. Jalkajousen kerrotaan voivan lennättää "nuolen" jopa 20 metrin päähän.

Vanhempien huoli ei ole tuulesta temmattua, nimittäin paikallislehti raportoi vastikään 10-vuotiaan pojan menettäneen näkönsä, kun kyseisellä pienoisjalkajousella oli ammuttu hammastikku häntä kohti.

Kiinan valtiollisen median mukaan hammastikkujalkajousta on myyty yhden dollarin hintaan muun muassa koulujen läheisyydessä olevissa kioskeissa.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.