Kihniöläisiä pikkulapsen vanhempia epäillään taposta ja pahoinpitelyistä: "Perheen sisäinen asia"

Kihniöläistä pariskuntaa epäillään tapon lisäksi kahdesta pahoinpitelystä. Tapauksiin ei liity perheen ulkopuolisia henkilöitä. Poliisi on tapauksesta erittäin vaitonainen.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on tänään käsitelty uudelleen 1967 syntyneen miehen ja 1995 syntyneen naisen vangitsemista henkirikostapauksessa.

MTV Uutisten tietojen mukaan he ovat aviopari. Miehellä ja naisella on sama sukunimi, ja nainen on saanut sukunimensä avioliiton myötä. Osoitetietojen perusteella he ovat ainakin asuneet samassa osoitteessa Luoteis-Pirkanmaalla Kihniössä.

MTV Uutisten tietojen mukaan pariskunnalla on ainakin yksi yhteinen lapsi.

Vangitsemistietojen mukaan tappo ja pahoinpitely ovat tapahtuneet aikavälillä 8.–9. syyskuuta. Toisen pahoinpitelyn epäillyksi tekoajaksi on merkitty 31.8–9.9.

Kaksi uhria

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnusen mukaan viimeisimmässä pahoinpitelyssä on kyse siitä, että surmansa saanut henkilö on joutunut myös pahoinpitelyn uhriksi ennen kuolemaansa. Epäilty tappo on tapahtunut aikavälillä 8.–9. syyskuuta, ja pahoinpitely siis samalla ajanjaksolla.

Toisessa pahoinpitelyepäilyssä uhrina on Kinnusen mukaan toinen henkilö.

Pariskunnan ensimmäinen vangitsemiskäsittely pidettiin viikko sitten maanantaina. Tuolloin pariskunta vangittiin syytä epäillä -perusteella taposta.

Peruste koventui

Tämänpäiväisessä käsittelyssä vangitsemisperuste oli koventunut. Kaksikko vangittiin nyt todennäköisin syin epäiltynä taposta. Aiemmassa vangitsemiskäsittelyssä ei myöskään ollut mukana pahoinpitelyepäilyjä.

– Vangitseminen todennäköisin syin tarkoittaa nyt sitä, että olemme voineet sulkea pois tapaturman mahdollisuuden ja sen, että paikalla olisi ollut ulkopuolisia henkilöitä. Perheen sisäisiä asioita en lähde kommentoimaan, tutkinnanjohtaja Kinnunen sanoo.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä suostu täsmentämään, mikä suhde pariskunnalla on tapettuun henkilöön ja pahoinpitelyn uhriin, mutta perheen ulkopuolisia henkilöitä rikoskokonaisuuteen ei Kinnusen mukaan liity.

Tutkinnanjohtaja ei toistaiseksi kommentoi henkirikoksen ja pahoinpitelyjen mahdollista motiivia ja tekotapaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja