Kiekkofani Sanna Suutari käänsi takin – hylkäsi Leijonat

Jääkiekkoon fanaattisesti suhtautuva Sanna Suutari loikkasi jääkiekon MM-finaalissa Venäjän kannatusjoukkoihin. Tähtönen tietääkin, mitä kehitettävää Suomen jääkiekkomaajoukkueella olisi.

Aurinkorannan tähtöset -ohjelman uusimmassa jaksossa tähtöset pääsivät seuraamaan jännittävää, Suomen ja Venäjän välistä jääkiekkokamppailua MM-mestaruudesta.

Sanna, ja muiden suomalaisten pettymykseksi, joutui Suomi kuitenkin tämän vuoden kisoissa tyytymään hopeaan.

– Jääkiekko on minulle todella tärkeä asia, ja otan MM-lätkän tosissaan. Kaikista hirveintä, mitä voin kuvitella, on se, että Suomi menee häviämään Venäjälle. Se on yhtä paha, kuin hävitä Ruotsille.

Jännittävän finaaliottelun edetessä alkoi Sannan kannustushuudot kuitenkinkin kääntyä enemmän Venäjän kuin Leijonien suuntaan.

– Huomasin yksinkertaisesti, että Venäjä oli parempi, ja aloin kannustaa Venäjää. Venäjä oli parempi, mutta niinhän se yleensäkin on, Sanna toteaa.  

"Suomen voitto kaatui jännitykseen" 

Sannan takinkääntö kesken finaalihuuman aiheutti tietysti ihmetystä kanssamatkustajissa ja Suvi Pitkänen ja Johanna Pulkkinen ihmettelivätkin kovaan ääneen muutosta Sannan kannatuksessa.

– Olen edelleen Leijonien kannattaja! Sitä ei muuta mikään, mutta finaalissa Venäjä oli yksinkertaisesti parempi, eikä sille voinut mitään.

– Suomen voitto kaatui jännitykseen ja luistelutaidon puutteeseen. Nostan kuitenkin hattua Leijonille, ei hopea ole häpeä. Mutta kun finaali oli kyseessä, niin peliin olisi voinut panostaa enemmän.

Sanna tietääkin, mistä Suomen voitto jäi tällä kertaa kiinni.

– Venäjällä on hirveän kova kuri, ihan erilainen kuin Suomessa! Niillä on huippuvalmentajat ja huipputaktiikka, ja he luistelevat paljon paremmin kuin suomalaiset. Se on fakta, tähtönen toteaa.

– Suomen kannattaisi panostaa luistelutehokkuuteen ja siihen, etteivät he lämäisi niin kauhean kaukaa. Suomen ongelma on se, että pelaajat pyrkivät yksin tekemään ratkaisuita ja lämäävät keskiviivalta. Kun ei ole maskia, niin eihän se kiekko voi mennä maaliin. Suomen pitäisi pelata joukkueena, ja olla rohkeampia, sillä se Leijonan sisu näyttää välillä puuttuvan, hän jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat