Kian konsepti herättää kiinnostusta – mukana uutta terveysteknologiaa

Korealaiset eivät ole pelkästään pienten ja edullisten autojen valmistajia, vaan sieltä tulee entistä enemmän isoja autoja. Kia esitteli Detroitissa näkemyksensä isosta luksusmaasturista.

Kyseessä on hieman yli viisimetriä pitkä ja seitsemän paikkaa tarjoava Kia Telluride. Konseptiautoksi tästä tekee omalla tavallaan poikkeuksellisen se, että auto perustuu jo olemassa olevalle pohjalle. Se on Kian näkemys siitä, minkälainen Sorenton yläpuolelle asettuva maasturi voisi olla.

Kia Telluride on jo kuvien perusteella massiivinen ilmestys. Sen muotoilusta on vastannut Kian Kaliforniassa sijaitseva muotoilustudio. Massiivisuutta korostaa pitkät vaakalinjat ja suorat pystylinjat sekä keulassa että perässä. Ulkonäössä on nähtävissä viitteitä esimerkiksi Volvon ja Bentleyn suuntaan.

Telluriden ovet avautuvat eri suuntiin, joten sivu avautuu koko kyljen matkalta. Vaikka auto tarjoaa tilat seitsemälle, on se ennemmin takapenkkiläisten mukavuuteen keskittyvä luksusauto. Maailmanluokan uutuutena jokainen neljästä istuimesta on varustettu selkänojaan sijoitetuilla antureilla, jotka tarkkailevat matkustajien tärkeimpiä terveystietoja. Antureilta saatava tieto esitetään ovipaneeleissa kullekin matkustajalle.

Auton hybridivoimalinja käynnistetään sormenjälkitunnistuksen perusteella. Pellin alta löytyy 3,5-litrainen V6-moottori, jonka parina toimii sähkömoottori. Näiden yhteistehoksi ilmoitetaan 400 hevosvoimaa ja voima välitetään kaikille neljälle renkaalle älykkään nelivetojärjestelmän kautta.

Kialla ei tiettävästi ole suunnitelmissa ottaa Telluridea tuotantoon ainakaan tällaisenaan. Merkki on kuitenkin tunnettu siitä, että monet tuotantomallit ovat säilyttäneet varsin pitkälle konsepteissa nähtyjä linjoja ja ominaisuuksia. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla Kian uutta luksusmaasturia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja