Naiset ovat puhuneet: Tässä on maailman paras uusi auto

Naiset valitsivat maailman kuusi parasta autoa 0:30
Naiset valitsivat vuoden 2023 parhaat autot. Katso videolta kaikki finalistit, eli maailman kuusi parasta uutta autoa vain naisista koostuvan autotoimittajaraadin mielestä.

Vain naisista koostuva autotoimittajaraati on valinnut vuoden parhaaksi uudeksi autoksi suomalaisille tutun korealaisauton.

Naisten valitsema vuoden auto 2023 maailmassa on Kia Niro. Finaalissa valinta tehtiin kuuden kategoriavoittajan väliltä. Niro pääsi finaaliin tultuaan ensin ykköseksi kaupunkiautojen kategoriassa.

Kansainvälinen tuomaristo koostui 63 toimittajasta, jotka edustivat 43 kansallisuutta.

– Niro tarjoaa kokonaisuuden, joka on selkeästi ansainnut tämän palkinnon. Sen monipuoliset voimalinjat, tyylikäs design, helppokäyttöinen teknologia, mukavuus ja hinta-laatusuhde nostivat sen esille kovassa kilpailijajoukossa, WWCOTY-tuomaristo kehui voittajaa.

Naisten ääni kuuluviin

Vaikka autotoimittajina työskentelee paljon naisia, eivät heidän näkemyksensä kuulu autoalan kilpailuissa yhtä voimakkaasti kuin miesten, jotka ovat yliedustettuina myös autojournalismissa. Tätä epätasapainoa korjaamaan perustetun Women's World Car of the Year -organisaation tuomarit ovat palkinneet maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien.

Kilpailun kriteerit ovat ihan samanlaiset kuin miestenkin tuomaroimissa kilpailuissa. Autoja ei arvoteta erityisesti naisnäkökulmasta, vaan valintakriteereitä ovat muun muassa ajettavuus, turvallisuus, muotoilu, tekniset ratkaisut, ekologisuus ja rahalle saatava vastine.

WWCOTY:n tuomaristossa oli tuttuun tapaan myös suomalaisedustusta, sillä valintaa oli tekemässä jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähteet: WWCOTY, Kia

Lue myös:

    Uusimmat