Uusi täyssähköauto paloi Lopella – katso, millaiseen kuntoon auto meni

Sähköauto syttyi palamaan Lopen Launosissa viime perjantaina. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta korealaisauto paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Sähköautojen syttymiset ovat harvinaisia niiden määrään suhteutettuna, mutta sammuttaminen voi olla työlästä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Paavo Löyttyniemi vahvistaa MTV Uutisille, että Lopella viime perjantaina palanut auto oli täyssähköinen Kia EV6. Tilannehuoneen mukaan auto syttyi Launosissa kantatiellä 54 myöhään perjantai-iltana.

Löyttyniemi kertoo tutkimusten olevan vielä kesken, eikä hän ota kantaa siihen, mistä palo sai alkunsa. Hän kuitenkin toteaa, ettei palo lähtenyt auton akustosta, eikä akkupaketti syttynyt muutenkaan.

– Tällä tietoa kyseessä ei suoraan ole ollut mikään akkupalo, Löyttyniemi kertoo ja korostaa, ettei auton täyssähköisyys välttämättä liittynyt palon syttymissyyhyn mitenkään.

Viisi yksikköä paikalle

Kian kuljettaja oli havainnut ajon aikana savua ja pysäyttänyt auton tien varteen. Hieman tämän jälkeen auto oli syttynyt liekkeihin.

Paikalle lähetettiin viisi Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen yksikköä, koska etukäteen ei ollut tiedossa, millaisesta sähköautopalosta oli kyse.

– Alkutietojen mukaan suhtauduimme vähän varauksella ja otimme enemmän yksiköitä mukaan, Löyttyniemi kertoo ja mainitsee, että kyseessä oli Kanta-Hämeen pelastuslaitokselle ensimmäinen sähköautopalo.

Varsinaista oppia sähköautopalojen sammuttamisesta ei kuitenkaan saatu, sillä palo sammui nopeasti ja aivan perinteisin menetelmin.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Volvo roihusi rajusti Helsingissä – keula kärsi pahoja vaurioita 0:48
Volvo V70 roihusi rajusti Helsingissä maaliskuussa.

Auto kuljetettiin sammutustöiden jälkeen tarkkailuun varmuuden vuoksi. Autoa pidettiin silmällä yön yli, eikä se syttynyt uudelleen, kuten sähköautopaloissa saattaa tapahtua silloin, jos akusto on vaurioitunut.

Vaikka auto paloikin käyttökelvottomaan kuntoon, säilyi esimerkiksi sen keula täysin ehjänä.

Asiakkaalle uusi auto?

Kian PR-päällikkö Mikko Autio kertoo MTV Uutisille, ettei palon syy ole vielä heidänkään tiedossa.

– Tilanne saatiin nopeasti hallintaan, eikä henkilövahinkoja sattunut, Autio kiittelee.

Autio sanoo maahantuojan olevan aktiivisesti yhteydessä niin asiakkaan, pelastuslaitoksen, vakuutusyhtiön kuin valmistajankin kanssa. 

– Selvitämme valmistajan kanssa mahdollisuuksia saada asiakkaalle mahdollisimman nopeasti korvaava auto, Autio toteaa.

Sähköautopalosta uutisoivat aiemmin Hämeen Sanomat ja Aamuposti.

Artikkelia muokattu 5.4. klo 9.07: Lisätty kuva palaneesta autosta.

Lue myös:

    Uusimmat