KHL:ltä todella koomisia selityksiä Eeli Tolvasen sivuuttamiselle – Jokerit-pomo: "Eihän tuossa ole mitään järkeä"

Eeli Tolvanen - kohti kiekkohuippua 6:50

Jääkiekkoliiga KHL teki hyvin erikoisen päätöksen, kun se sivuutti Jokereiden riveissä hurjaa jälkeä tehneen Eeli Tolvasen vuoden tulokkaan -palkitsemisessa. Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen hämmentyi pahasti ratkaisusta.

Pääkuvan videolla Tolvasen haastattelu tiistain Huomenta Suomesta.

Kohonen itse oli paikan päällä keskiviikkona Moskovassa KHL:n palkintojenjakotilaisuudessa.

– Juttelin tuosta KHL:n presidentin Dmitri Tshernyshenkon kanssa heti tilaisuuden jälkeen. Hän ei keksinyt mitään selitystä tuolle. Hän sanoi vain, että ”maybe next year” (ehkä ensi vuonna). Sanoin, että tulokaspalkintoa ei voi pahemmin saada ensi vuonna. Jari (Kurri) oli myös kysynyt asiasta ja vastaus oli se, että palkinto annetaan sellaiselle pelaajalle, joka tulee paikan päälle, Kohonen kertoi koomisista selityksistä MTV Sportille.

– Nuohan ovat ihan typeriä selityksiä, Kohonen sanoo suoraan.

Tolvanen nakutti 49 runkosarjaottelussa tehot 19+17=36. Kauden aikana hän rikkoi sekä KHL:n tulokkaiden maali- että piste-ennätyksen.

Tolvasen sijaan palkinto meni Traktor Chelyabinskin hyökkääjälle Vitali Kravtsoville.

Vertailun vuoksi Kravtsov iski 35 runkosarjaottelussa tehot 4+3=7.

– En ollut edes koskaan kuulutkaan hänestä. Olin kuullut jostain toisesta, joka oli tyrkyllä. Tuo tuli ihan puun takaa, Kohonen ihmetteli.

– Se, että tuossa kävi noin, on meidän mielestä aivan täysin käsittämätöntä. Tuo on joku aivopieru. Eihän tuossa ole mitään järkeä, Kohonen jatkoi.

Jokerit-pomon mielestä ratkaisu ei näytä mitenkään hyvältä koko sarjan kannalta.

– Kyllähän tuo palkinto olisi selvästi kuulunut Eelille. Ei tarvitse olla mikään atominhalkaisija, että näkee niin. Kai tuo on jotain politiikkaa sitten, Kohonen hämmästeli.

– Eihän tuo ole mitenkään Eeliltä tai Jokereilta pois. Se on pois liigan uskottavuudelta, Kohonen linjasi.

– Täysin typerää, Jokerit-pomo summasi päätöksen.

Lue myös:

    Uusimmat