Kevään kuumimmat sisustustrendit – Lue Teuvo Lomanin vinkit

Millaiset materiaalit, värit ja trendit ovat juuri nyt pinnalla sisustuksessa? Sisustussuunnittelija Teuvo Loman kertoo Kodille mitkä asiat sisustuksessa ovat ajankohtaisia tänä keväänä.

Tulevana viikonloppuna Turun messukeskuksessa järjestettävissä Rakenna & Sisusta -messuilla esitellään uusimpia sisustustrendejä. Sisustussuunnittelija Teuvo Loman juontaa messuja ja jakaa messuilla omia sisustusvinkkejään.

Lomanin mukaan juuri nyt sisustuksessa ajankohtaista ja trendikästä on tietynlainen kotoisuus; itsetehty tai itsetehdyn oloinen sisustus.

– Siis sellainen, että sisustuksessa näkyy niin sanottu oman käden jälki, Loman sanoo.

– Väreissä on tulossa kirkkaankeltainen ja sinisen sävyt, muutenkin voimakkaat värit. Valkoisuus on jäämässä pois, neuvoo Loman.

Materiaaleissa suositaan Lomanin mukaan luonnonmateriaaleja, kuten esimerkiksi kiveä, hiekkaa ja puuta.

Sisustustrendeistä Loman mainitsee tähdet sisustustuotteissa, kuten esimerkiksi torkkupeitteissä.

– Torkkupeitteet ovat yleensäkin edelleen trendi sisustuksessa. Vaikka tulee lämpimämpi, kesäiltoina voi vetäistä torkkupeiton päälleen, Loman sanoo.

Näin muutat sisustusta helposti

Loman kertoo huomanneensa, että ihmiset ovat alkaneet tilata yhä enemmän mittatilaustuotteita.

– Tilataan esimerkiksi puusta tehtyjä mittatilaushuonekaluja sisustukseen. Näillä huonekaluilla saadaan juuri tätä oman käden jälkeä sisustukseen.

Lomanin mukaan muun muassa verhoja ja tyynyjä vaihtamalla saa helposti ja edullisesti muutettua huoneen tyyliä. Loman kertoo, että hänellä itselläänkin on kotona talvi- ja kevätverhot.

Sen sijaan isot kalusteet, kuten sohva, kannattaa valita huolella, ja suosia näissä omia lempivärejään, sillä näitä kalusteita ei pitäisi joutua vaihtamaan usein.

Maalis-huhtikuun vaiheessa julkaistaan Lomanin sisustuskirja. Kirjassa Loman kertoo omasta sisustusmaailmastaan.

Sisutuksessa oltava huumoria

Loman kertoo, että värit ovat aina olleet hänelle tärkeä elementti sisustuksissa. Hänen mielestään onkin hienoa, että valkoisuus sisustuksessa on nyt jäämässä pois. Sisustuksessa on Lomanin mukaan oltava mukana aina myös vähän huumoria, sisustusta ei kannata ottaa liian vakavasti.

Esimerkiksi olohuoneen maton ei Lomanin mukaan tarvitse olla perinteinen, iso ja raskas. Loman kertoo kokeilleensa sellaistakin, että hän on leikannut isoista matoista pienempiä, erikoisen muotoisia mattoja.

– Sellaista olen myös tehnyt, että olen leikannut erivärisistä pienistä eteisen matoista olohuoneeseen sellaisia 30 sentin levyisiä pyöreitä mattoja ja levitellyt niitä ympäri olohuoneen lattiaa, silloin tulee sellainen pilkukas lattia, joka on oikeastaan tosi hauska.

– Asuntoa ei pitäisi mielestäni sisustaa niin, että kaikki sisustuksessa sopii täydellisesti yhteen, vaan sellainen pieni särö sisustuksessa on hyvä juttu, Loman sanoo.

Lue myös:

Jenni Ahola, jenni.ahola(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat