Ketjut paljastavat joulun hittilelut – nämä revitään pian käsistä: "Yksi halutuimmista lahjoista"

Näin kokoat ja täytät joulukalenterin itse – jopa pienellä budjetilla 1:27
Näin kokoat ja täytät joulukalenterin itse – jopa pienellä budjetilla.

Prisma, Kesko ja Verkkokauppa.com kertovat, miltä joulun 2022 hittilahjat näyttävät.

Marraskuu ei ole vielä edes puolivälissä, mutta monen katseet siintävät jo joulussa. Perheen, ruoan ja rauhan lisäksi joulutunnelmaan kuuluvat olennaisesti lahjat.

Pehmeät paketit ovat tuttuja ja turvallisia lahjaideoita, mutta tänä vuonna niiden uskotaan nousevan uuteen arvoon energiakriisin vuoksi. Käytännölliset suomalaiset varautuvat nykyisessä maailmantilanteessa kylmään talveen myös lahjaostoksilla.

– Ihan varmasti tulevat nousemaan kaikki pehmoiset paketit, Keskon käyttötavarapuolesta vastaava osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg ennakoi MTV Uutisille.

Myös Prismasta nähdään, että kuumana käyvä energiakeskustelu vauhdittaa lahjaksi ostettavien lämpimien vaatteiden myyntiä. Tänä vuonna joulun suosikkilahjoiksi pukeutumisen saralla näyttävät nousevan paksut ja lämpimät vaatteet, kuten haalarit sekä lämpö- ja villasukat.

Varpaat halutaan pitää lämpimänä Keskonkin arvion mukaan. Åberg uskoo, että tänä vuonna etenkin erilaiset hahmotossut tulevat olemaan todella suosittuja. Lisäksi pörrövuorelliset crocsit näyttäisivät kiinnostavan kuluttajia. Jalkoihin vedetään myös pörrö- ja villasukkia.

Askartele itse helppo lahja puulämmitystä helpottamaan: Näin valmistat sytykesipsejä! Juttu jatkuu videon alla.

Näin valmistat sytykesipsejä 1:34
Sytykesipsit auttavat takan, saunan tai nuotion sytyttämisessä.

Joulun 2022 hittilelut

Joulu on lelujen kulta-aikaa myös poikkeuksellisina aikoina – lapsille halutaan luoda perinteikäs joulu talousmurheista huolimatta.

Tulevan joulun hittilahjat ovat nousseet ilmiöiksi sarjojen ja sosiaalisen median kautta.

Netflixin Gabbyn nukketalo -sarjan innoittamana kissan muotoinen kolmikerroksinen nukkekoti on tänä vuonna todennäköisesti monen lapsen toivelistalla. Nukkekodista povataan myyntimenestystä niin Keskossa, Prismassa kuin Verkkokauppa.comissa.

– Nukketalo on varmasti yksi tämän vuoden halutuimmista lahjoista, Verkkokauppa.comin lelujen valikoimapäällikkö Laura Haagman kertoo tiedotteessa.

Toiseksi leluhitiksi povataan Squishmallows-pehmoleluja, joista kohistaan esimerkiksi TikTokissa. Prisman lelujen, laukkujen, jalkineiden ja urheilun myyntipäällikkö Anu Keskinen uskoo, että brändin suosio on tänä jouluna niin kovaa, että se ajaa kaikkien pehmolelujen myyntiä ylöspäin.

Söpöistä halittavista hahmoista ovat kiinnostuneet lasten lisäksi aikuiset. Suomeen näyttääkin rantautuneen "kidult"-trendi, jossa lelut hankitaan lapsenmieliselle aikuiselle. Ilmiön taustalla voi vaikuttaa halu paeta vallitsevaa maailmantilannetta ja muita murheita leikin maailmaan.

Aikuisille suunnatut lelut näkyvät myös leluvalmistaja LEGO:n valikoimassa. Esimerkiksi arkkitehtuuri- ja taideaiheisia rakennussettejä on nyt tarjolla nimenomaan varttuneemmille kokoajille.

Viihde, elektroniikka ja hyvinvointi kiinnostavat

Suosittuja joululahjoja ovat myös viihde- ja elektroniikkatuotteet.

Kuulokkeet ja kaiuttimet näyttävät Prisman sekä Keskon arvioiden mukaan olevan tämän vuoden hittilahjoja kyseisessä kategoriassa. Esimerkiksi äänikirjojen suosiolle ei näy loppua, ja niitä halutaan kuunnella hyvillä välineillä.

Myös elektroniset hyvinvointilaitteet, kuten niskahierojat ja kivunlievittäjät, kiinnostavat kuluttajia. Ihmiset näyttävät ihastuneen myös airfryer-ilmafriteerauskeittimeen, jonka odotetaan löytävän tiensä lahjasäkkeihin tänäkin vuonna.

Loppuvuoden pelijulkaisuista esiin voi nostaa PlayStation 4 -konsolille tarkoitetun NHL 23 -jääkiekkopelin.

Katso alta, miten askartelet suositun lautaslyhdyn.

Näin askartelet suositun lautaslyhdyn 2:19
Tätä lyhtyä varten tarvitset vain kertakäyttölautasia, lasipurkin, led-kynttilän sekä kuumaliimapyssyn.

Lue myös:

    Uusimmat