Kannattaako airfryerista pulittaa satoja euroja? Kuluttaja-lehden testi: Tämän verran maksaa hyvä laite

Airfryer friteeraus
Kuluttaja-lehti vertaili airfryereita. Kuvituskuva. Shutterstock

Kuluttaja-lehdessä testattiin ja vertailtiin jälleen yhteensä 20 eri airfryer-laitetta. Testivoittajaksi nousi astetta kalliimpi laite, mutta hyvän ostoksen voi tehdä lehden mukaan alle satasella.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin Kuluttaja-lehden ensimmäisestä airfryer-testistä vuonna 2020. Tuolloin airfryerit eli ilmafriteerauskypsentimet olivat juuri nousseet Suomessa suureen suosioon ja moni hankki vempeleen pukinkonttiin. 

Vuoden 2020 testissä parhaaksi airfryeriksi kruunattiin 350 euroa maksava Philipsin laite, joka paistoi kaikki ruoat hyvällä menestyksellä. Lehti suositteli kuitenkin myös 125 euroa maksavaa Princess-laitetta. Se paistoi ruoat keskimäärin hyvin ja päihitti testivoittajan energiatehokkuudessa.

Uusi airfryer-testi: Paras laite 250 eurolla, hyvä ostos 80 eurolla

Nyt Kuluttaja-lehti on testannut jälleen airfryereita. Testiin valikoitu 20 markkinoilla olevaa laitetta, joiden hintahaarukka vaihteli 80 eurosta 350 euroon. Parhaat kokonaisarvosanat testissä keräsivät kalliimman pään laitteet.

Testivoittajaksi nousi tällä kertaa Philipsin 250 euroa maksava XXL-kokoinen kiertoilmakypsennin. Testin perusteella laite tekee täydellisen rapeita ja maukkaita ranskanperunoita ja se kypsentää kaikki ruoat erittäin hyvin sekä nopeasti. Huonoa laitteessa on kuitenkin sen sähkökulutus. Lisäksi laitetta on hankala säilyttää ja siirtää.

Hyväksi ostokseksi Kuluttaja-lehti nimesi sen sijaan Emerion 80 euroa maksavan airfryerin. Se kypsentää lehden mukaan kanankoivet testivoittajaakin paremmin ja muutkin ruoat varsin nopeasti. Laite on myös helpompi siirtää ja säilyttää kuin testivoittaja. Täyttä ranskanperunalastia laite ei kuitenkaan pysty kypsentämään hyvin. 

Kiinnitä huomiota tähän laitetta hankkiessa

Kuluttaja-lehdessä muistutetaankin kiinnittämään huomiota myös laitteiden kapasiteetteihin. Vaikka osa laitteista yltää erinomaiseen paistotulokseen, ei niissä pysty välttämättä kypsentämään suurta määrää ruokaa kerralla.

Airfryeria hankkiessa kannattaa siis miettiä, millaiseen käyttötarkoitukseen se on tulossa. Sinkkutalouden ja suurperheen tarpeet laitteelle voivat olla hyvin erilaiset. 

Myös laitteen puhdistusmahdollisuuksiin kannattaa perehtyä etukäteen, mikäli itselleen on tärkeää esimerkiksi osien konepestävyys.

Tarkat testitulokset ja mallinumerot voit lukea Kuluttaja-lehden sivuilta. Sisältö on maksumuurin takana. 

Videolla: Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella "keittää" vempeleellä 

Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä 0:49
Onnistuuko kananmunien "keittäminen" airfryerilla? Testasimme.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.