Keskustan Kulmuni kiistää Rinteen väitteet epäsuoruudesta – luottamuspulasta kerrottu pääministerille useaan kertaan

Puheenjohtaja Kulmuni kertoo ratkaisevasta kokouksesta – Kulmuni kiertelee:"Hallituksen toimintakyky horjuu" 5:50
uheenjohtaja Kulmuni kertoo ratkaisevasta kokouksesta – Kulmuni kiertelee: "Hallituksen toimintakyky horjuu"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin mukaan keskustalla ei ole luottamusta pääministeri Antti Rinteeseen (sd.). Kulmunin mukaan viestiä on kerrottu Rinteelle kolmen päivän ajan.

– Pääministerinä on henkilö, johon eduskuntaryhmä ja puoluehallitus ei luota, Kulmuni sanoi Valtioneuvoston linnan edessä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lisäsi, että asiasta on kerrottu Rinteelle eilen kaksi kertaa ja kerran tänään henkilökohtaisesti.

Rinne tapasi keskustan johtoa aamulla Valtioneuvoston linnassa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Rinne jättää eronpyyntönsä tänään ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa on sovittu audienssi Mäntyniemeen.

Hallituskriisi otti uusia kierroksia eilen, kun Kulmuni ilmoitti, että keskusta on tyytyväinen hallituspohjaan, mutta puolueessa on "henkilöön liittyvää epäluottamusta". Keskusta kehotti hallituskumppaniaan SDP:tä vetämään tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi.

Kulmuni ei suoraan vaatinut pääministeri Rinteen eroa, mutta käytännössä viesti tarkoitti tätä.

SDP:n puoluehallitus oli koolla keskustan ilmoituksen jälkeen eilen ja ilmoitti, että Rinteeseen on täysi luottamus. Rinne ei väistynyt, vaan sanoi, että haluaa keskustalta tiistaina selvän vastauksen siitä, onko heillä valmiuksia jatkaa hallitusyhteistyötä pääministerin kanssa vai ei.

Lue myös:

    Uusimmat