Keskiverrosta poikkeava koko voi olla haaste vaatekaupoilla – näin pienikokoinen näyttelijä ja yli kaksimetrinen koripalloilija hoitavat vaatehankinnat

Näyttelijä Eero Herranen on vain 110 senttimetriä pitkä – näin hän löytää oikean kokoisia vaatteita 5:31
Näin vain 110 senttimetriä pitkä näyttelijä Eero Herranen hankkii itselleen oikean kokoisia vaatteita.

Erityisesti kivijalkamyymälöistä vaatteiden ostaminen voi olla keskivertomitoista poikkeaville vaikeaa.

Jos olet lähellä keskiarvomittaa, tuskin huomaat, että ympäröivä yhteiskunta on monissa paikoin rakennettu tietyn kokoisille ihmisille. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että pystyy kulkemaan kumartumatta ovista sisään tai löytää vaivatta kauppakeskusten tammikuun aleista sopivan kokoista päällepantavaa.

Millaisiin tilanteisiin arjessa törmää, jos omat mitat poikkeavat huomattavasti keskiarvoista? Koripallovalmentaja Hanno Möttölä on 209 senttimetriä pitkä. Ennen vaatteiden verkkokaupan läpilyöntiä sponsorit pelastivat Möttölän vaatekaapin.

– Jos en olisi saanut Adidakselta tavaraa kymmenen vuoden ajan, en tiedä, mistä olisin saanut, Möttölä pohtii.

Omat haasteensa on näyttelijä Eero Herrasella, joka on 110 senttimetriä pitkä. Moni olettaa, että lyhytkasvuisena voisi säästää esimerkiksi ostamalla vaatteet lasten osastolta. Vaatteet ovat kuitenkin usein liian kapeita aikuiselle.

– Helpoimmalla pääsen, kun ostan vaatteet nuorten tai aikuisten mallistosta ja lyhennän niitä, Herranen kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, mitä kaikkia haasteita Eero Herranen kohtaa itseään pidemmille rakennetussa maailmassa. Alla olevalta videolta näet sen sijaan, miten Hanno Möttölä on selättänyt pituuden tuomat haasteet.

Tällaisia haasteita poikkeuksellinen pituus on tuonut koripallovalmentaja Hanno Möttölälle 2:36
Tällaisia haasteita poikkeuksellinen pituus on tuonut koripallovalmentaja Hanno Möttölälle.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat