Kesken oppitunnin pahoinpidelty poika palasi kouluun: Täysi liikuntakielto – ei saa kantaa itse reppuaan

11-vuotias poika pahoinpideltiin hämeenlinnalaisessa koulussa torstaina 21. helmikuuta. Luokkatoveri löi pojan tajuttomaksi kesken oppitunnin.

Poika on palannut tänään kouluun täydellä liikuntakiellolla. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ei saa esimerkiksi itse kantaa reppuaan, eikä kulkea kävellen koulumatkojaan.

Isän mukaan arkeen palaaminen on tärkeää ja sitä yritetään pikkuhiljaa. Pojan vointia tarkkaillaan alituisesti ja ambulanssi tilataan, jos olo huononee.

Perhe on joutunut kovaan mediaryöpytykseen. Isä kertoo, että poikaa jännitti, kuinka kaverit suhtautuvat.

– Rehtorilla ja opettajilla on vastuu selittää, kuinka vakavasta asiasta on kyse, vaikka pojan vammojen vakavuutta ei silminnähden erota kunnolla, isä sanoo.

Koululla keskusteltiin tänään aiheesta

Rehtorin mukaan tapausta käsiteltiin tänään koululla sekä oppilaiden että henkilökunnan kanssa. Lisäksi oppilaiden huoltajille on laitettu viestiä, jossa toivotaan, että aiheesta keskustellaan myös kotona.

– Olen keskustellut henkilökunnan kanssa asiasta. Olemme kokoontuneet oppilaiden kanssa puhumaan siitä, miksi jotkut leikit ovat vaarallisia, ja miksi tällaiset leikit eivät ole sallittuja, rehtori kertoo.

Tapahtuneen selvittely on koulussa yhä kesken.

"Luojan kiitos mitään komplikaatioita ei ole tullut"

Isän mukaan pojalla on valtimoseinämän halkeama. Perhe on vahtinut pojan kuntoa viime viikon aikana kotihoidossa. Äiti ja isä ovat vuoroin pitäneet vahtia läpi yön herättäen pojan vähän väliä.

– Luojan kiitos mitään komplikaatioita ei ole tullut, isä kertaa viime viikkoa.

Hän kertoo, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, jonka nimikkeenä on pahoinpitely. Hänen mukaansa pojan lakimies selvittää myös koulun vastuuta tapahtumassa. 

Lue myös:

    Uusimmat