Isä kertoo: Hämeenlinnassa pahoinpidelty koululainen on yhä ympärivuorokautisessa tarkkailussa – "Leikillä ei ollut mitään tekemistä pahoinpitelyn kanssa"

Hämeenlinnalaisessa koulussa viime viikolla tapahtuneen pahoinpitelyn 11-vuotiasta uhria tarkkaillaan edelleen ympärivuorokautisesti. Pojan isä kertoo MTV Uutisille tapahtumien selvittelyn olevan yhä kesken. 

Hämeenlinnalaisessa koulussa rystysillä niskaan lyöty poika on päässyt sairaalasta kotiin tarkkailtavaksi, kertoo pojan isä.

– Tällä hetkellä hän on ympärivuorokautisesti tarkkailtavana. Tilanteeseen nähden poika voi hyvin, mutta jos muutoksia voinnissa tapahtuu, lähdemme heti takaisin sairaalaan.

Toinen oppilas löi 11-vuotiasta poikaa yllättäen niskaan kesken oppitunnin viime viikolla, minkä seurauksena hän menetti tajuntansa ja joutui myöhemmin sairaalaan.

Sairaalassa pojalla todettiin valtimoseinämän repeämä ja hänen aivokudoksiinsa oli päässyt verta.

Yksi yllyttänyt tekijää

Uhrin isä kertoo, että tällä hetkellä selvityksessä on yhdessä poliisin kanssa sekä pahoinpitelijän, koulun, että mahdollisen tekoon yllyttäjän rooli.

– Yksi poika oli muiden oppilaiden mukaan yllyttänyt tekijää, mutta motiivia ei ole vielä tiedossa. Tämä tekoon yllyttäjä on ollut hyvin pahoillaan ja huolissaan pojan voinnista.

Pahoinpitelyn tekijästä ei uhrin isän mukaan sen sijaan ole kuulunut kuin kaksi kertaa, silloinkin hänen perheensä välityksellä.

– Anteeksipyyntöä ei ole tullut. Kuulusteluissa kuitenkin kävi ilmi, että tekijä oli purskahtanut itkuun huomatessaan, että poika tipahti iskusta tajuttomaksi, isä toteaa.

Lyönti ei sittenkään seurausta leikistä?

Lyönnin syy ei ole vielä täysin selvillä, mutta uhrin isä oikaisee mediassa liikkuneita tietoja. Hänen mukaansa lyönti ei ollut seurausta niin kutsutusta "puujalkapelistä".

– Poika ei seuraavana päivänä tiennyt sanaakaan tästä leikistä, vaan kuuli siitä ensimmäisen kerran kysyttäessä. Leikillä ei ollut mitään tekemistä pahoinpitelyn kanssa, hän toteaa.

Koulun rehtori kommentoi MTV Uutisille, että tapahtuman selvittely on koulussa yhä kesken. Tapausta aiotaan käsitellä heti hiihtoloman jälkeen maanantaina sekä oppilaiden että opettajien kanssa. 

Loukkaantuneen pojan isän mukaan vielä ei ole varmaa, pääseekö poika osallistumaan koulutyöhön ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat