Kesävinkit kynsinauhojen hoitoon

Kynnet saavat kesällä tavallista enemmän huomiota. Siksi kynsinauhojen hoitoon on nyt syytä varata enemmän aikaa.

Kynsinauhojen tehtävänä on suojata kynttä vaurioilta ja ehkäistä bakteerien pääsyä kynsinauhan alle. Unohda siis kynsinauhojen väkivaltainen kohtelu, kuten nyppiminen ja leikkaaminen, ja kohtele herkkää aluetta hellyydellä.

Dermatologit eivät suosittele kynsinauhojen leikkaamista. Leikkaaminen voi aiheuttaa infektioita ja päästää bakteerit valloilleen. Tämä voi pahimmillaan johtaa tulehdukseen, joka on sekä kivulias että epäesteettinen. Lisäksi kynsinauhojen katkominen tekee niistä entistä kovemmat.

Jos haluat kynsiesi näyttävän pidemmiltä, työnnä kynsinauhoja varovaisesti taaksepäin puisella tikulla. Muista pehmittää kynsinauhat ennen operaatiota esimerkiksi käsivoiteella. Voit myös paineilla kosteita kynsinauhoja taaksepäin pyyheliinalla.

Kynsinauhat kuivuvat helposti, kuten muukin iho. Hyvän kosteusvoiteen käyttäminen on siis välttämätöntä. Voit ottaa tavaksi kosteuttaa kynsinauhojasi aina kun käytät vartalovoidetta. Hiero yli jäänyt voide huolellisesti kynsinauhoihin. Mitä useammin kosteutat käsiäsi ja jalkojasi, sitä pehmeämpinä ja kauniimpina myös kynsinauhat pysyvät.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja