Kesänopeudet tulevat taas! Renkaiden vaihdon kanssa oltava tarkkana

Kesärenkaiden ABC 8:09
Video: Kesärenkaiden ABC

Talven ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla ympäri Suomen, kertoo Väylävirasto.

ELY-keskukset voivat kuitenkin lykätä muutosten ajankohtaa sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Väylävirasto kertoo tiedotteessaan tavoitteena olevan, että koko Suomessa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Talven jälkeen monilla teillä on kuitenkin päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi. Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa.

Renkaat ja ajotyyli kelin mukaan

Väylävirasto huomauttaa, että vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

– Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa. Kannattaa muistaa, että auton lisäksi myös asenteen on oltava kunnossa liikenteessä, todetaan tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat