"Kesäkuntoon 2021" on näillä viidellä vinkillä vielä täysin mahdollista – ainakin autollesi

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on yksi auton merkittävimmistä mukavuustekijöistä. Vaihtoautoketju Kamux muistuttaa, että sen sen kunnossapito on kuitenkin autoilijan itsensä vastuulla. Katso videolta, miten erilaiset ilmastointityypit toimivat.

Auton valmistelua talvikelejä varten pidetään suorastaan itsestäänselvyytenä, mutta myös säiden lämpenemisen tulisi saada autoilijat ryhtymään tiettyihin toimenpiteisiin.

Vaihtoautoketju Kamuxin myymälävastaava Roope Sipilä kertoo yhtiön tiedotteessa, että monet tuudittautuvat ilmojen lämmetessä mukavampiin ajokeleihin, eivätkä huomioi ajoissa tärkeitä huoltotoimenpiteitä.

Yksi tällaisista säännöllistä huolenpitoa vaativista kohteista autossa on ilmastointi. Ilmastointilaitteen toiminta testataan monesti vasta sitten, kun helteet ovat jo päällä, mutta näin ei Sipilän mukaan tulisi toimia. Etenkin sesonkiaikana viallisen ilmastointilaitteen huollattamiseen voi olla kovat ruuhkat, joten matkustajat voivat joutua kärsimään huonosti ilmastoidussa autossa pitkäänkin.

– Puutteellinen kylmäainemäärä ilmastointijärjestelmässä voi myös rikkoa esimerkiksi ilmastoinnin kompressorin. Ilmastoinnin kunto kannattaa siis tarkistaa hyvissä ajoin. Ilmastointia tarkistettaessa on tärkeää kokeilla sekä sen kylmyys että kierto, Sipilä neuvoo.

Automyyjä muistuttaa, että autoon on hyvä tehdä muutenkin kunnollinen kevättarkastus. Esimerkiksi talvirenkaat heikentävät ajomukavuutta ja turvallisuutta, ellei niiden käytölle ole oikeaa tarvetta.

Osa toimenpiteistä helppo tehdä ihan itse

Kun auto pistetään kevät- ja kesäkuntoon, rohkaisee Sipilä tekemään osan toimenpiteistä ihan itse. Esimerkiksi auton siivoaminen ja nestemäärien tarkastus onnistuu jokaiselta.

Ammattilaisen kannattaa Sipilän mukaan konsultoida vähänkin epävarmoissa tilanteissa. 

– Auton ohjekirjasta löytyy hyvät ohjeet siihen, mitkä toimenpiteet pystyy suorittamaan itse ja mitkä tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilaisen puoleen tulee kääntyä etenkin silloin, kun ei varmasti tiedä mitä on tekemässä, Sipilä summaa.

Auto kesäkuntoon – Kamuxin 5 vinkkiä

  1. Vaihda kesärenkaat ja tarkista rengaspaineet.
  2. Pese ja vahaa auto.
  3. Puhdista auton sisätilat ja ikkunat.
  4. Testaa ilmastointilaitteen toiminta ja tarkastuta sen kunto tarvittaessa.
  5. Tarkasta jarrujen toiminta ja vie auto ammattilaiselle, jos tuntuma on heikko tai jarrut pitävät ääntä.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat