Kesäkilot pois! Personal trainer antaa vinkkejä

Lue personal trainerin vinkit kesällä kertyneiden kilojen karistamiseksi.

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, kuinka moni alkaa syksyn tullen laihduttaa kesällä kertyneitä kiloja. Grilliherkut ja niiden kanssa juodut siiderit jämähtävät usein keskivartaloon.

Kyselyn vastaukset jakautuivat melko tasan. Hieman yli 42 prosenttia vastaajista kertoi aloittavansa kuntokuurin kesän jälkeen. Loput noin 58 prosenttia ilmoittivat, ettei laihduttamiselle ole tarvetta.

Personal trainer Janne Viitanen muistuttaa, että nopeat ja rankat laihdutuskuurit harvoin tuottavat toivottua tulosta, ainakaan pysyvästi.

– Jos rykäsee heti luulot pois, niin useimmiten silloin syö liian vähän, jolloin lihasmassa vähenee ja energiatasot ovat matalat. Kunnollinen proteiini- ja kasvispitoinen aamupala on yksi tärkeimmistä asioista, kun karistetaan kiloja.

Muutaman kilon tiputtamiseen Viitanen suosittelee melkein mitä tahansa liikuntaa, kunhan se todella on liikuntaa, eikä esimerkiksi hidasta löntystelyä näyteikkunoita kierrellen.

Jos pudotettavaa on paljon, ruokavalion merkitys korostuu. Parista kilosta eroon pääseminen sen sijaan onnistuu yleensä ilman radikaalia muutosta syömistottumuksissa.

– Kesään tyypillisesti kuuluvat huonot tavat, kuten runsaampi alkoholinkäyttö ja sen ohessa napostelu onneksi karsiutuvat useimmilla syksyn tullen, kun paluu arkeen koittaa.

Näistä syistä kuntoilua lisätään

 ”Aloitan kuntoilun, mutta tavoitteenani ei ole laihtua. Kesä meni rentoutuessa ja vähän juhliessakin. Syksyn tullen on kiva palata arkeen ja saada rutiineja, jotka pitävät virkeänä syksyn pimeydessä. Juhliminen on kesäisin ihan kivaa, mutta syksyllä nautin enemmän urheilusta ja terveellisistä elämäntavoista” Nainen 25 v

 ”Olin kesälomalla melkein kuukauden reissussa ja tällöin ei tullut kyllä urheiltua kovinkaan aktiivisesta. Kävelin kyllä paljon, mutta kunto romahti aika paljon. Minun oli tietenkin myös maisteltava kaikkien maiden parhaimpia herkkuja, kuten vohveleita, croissanteja, jäätelöä ja paljon muuta. Kilojahan siinä sitten kertyi ja yritän nyt parhaani mukaan hieman karistella niitä. En kuitenkaan mitenkään hirveän säntillisesti, mutta jotenkuten.” Nainen, 25 v

 ”En laihduta kesän jälkeen. En ole kovinkaan kiinnostunut laihduttamaan yleisesti ottaenkaan ja kesäisin laihdun järjestäen aina muutaman kilon kun unohdan syödä kun on niin kiire reissailla ympäri Suomea ja maailmaa. Syksyisin tosin aloitan yleensä kesään verrattuna järjestelmällisemmän urheilunharrastamisen.” Nainen 27 v

 ”Pakko laihduttaa, kun huomasin kesän aikana kertyneen taas kiloja. Makkara ja siideri maistuivat. Nyt taas mars salille käy matka!” Nainen, 33

Lue myös:

    Uusimmat