Kesä valtaa Suomen, jopa helleraja voi ylittyä – "Tuulahdus jää tähän viikkoon": Katso 5 vuorokauden ennuste paikkakunnallesi

Sää on tänään suuressa osassa maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta harmaa, pilvinen ja epävakainen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Kesäistä lämpöä ei ole luvassa vielä, sillä lämpötilat vaihtelevat 5–10 asteessa. Eteläisessä Suomessa lämpötila voi nousta myöhään iltapäivällä 16–17 asteeseen.

Huomisesta alkaen suuren osan maata valtaa kesäinen lämpö sekä aurinkoiset kelit. Kahdenkymmenen asteen lämpötiloja on torstaihin asti luvassa suureen osaan maata.

Kaikkein lämpimimmät säät osuvat keskiviikon ja torstain paikkeille, jolloin Pohjanmaalla ja Oulun seudulla voidaan yltää jopa hellelukemiin. 

Perjantaista alkaen sää kääntyy jälleen epävakaisempaan ja hieman viileämpään suuntaan, kun Suomeen alkaa virrata kosteampaa ilmaa.

–  Todennäköisempää on, että kesäinen tuulahdus jää tähän viikkoon. Sitten palataan keskimääräiseen ja vaihtelevampaan säätyyppiin, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen sunnuntai-iltana.

Katso myös viiden vuorokauden ennuste paikkakunnallesi!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja