Kerttu Niskanen hiihti nuorten maailmanmestariksi

Kerttu Niskanen otti uransa toisen maastohiihdon alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden, kun hän hiihti perinteisen hiihtotavan sprintin ykköseksi.

Niskanen oli ykkönen aamun karsinnasta lähtien kaikissa hiihdoissaan. Toiseksi hiihti Norjan Britt Ingunn Nydal, pronssin vei Ruotsin Jennie Öberg. Mitali oli Suomen kolmas meneillään olevissa nuorten MM-kisoissa.

- Hyvältä tuntuu! Aamulla jännitti, kun aikaisemmin 23-vuotiaiden sprintissä ei ole ollut näin kova taso. Hyvin lähti päivä käyntiin, aika-ajosta asti oli helppo hiihtää. Minulla oli vähän sellainen pöljän pojan taktiikka, että paukusta aina keulaan, Niskanen kertoi.

- Oli pakko tehdä niin, kun tällä radalla nousut ovat tuossa alussa ja ne ovat minun vahvuuteni. Toivoin sitten, että loppu kulkee. Tänään tasatyöntökin meni hyvin. Viimeisillä metreillä aloin uskoa, että ketään tule ohi, Niskanen kertasi iloisena päiväänsä.

Vieremäläinen ja Vuokatissa asuva 21-vuotias hiihtäjä kilpailee Otepäässä vielä 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailussa maanantaina.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat