Mainos

Keravalla murhatun 16-vuotiaan ystävä: "Uhria haukuttu, ihmiset eivät anna surra rauhassa" – Samasta ystäväpiiristä kuoli toinen tyttö kuukausi sitten

Juhlahumuun valmistautuvat suomalaiset heräsivät itsenäisyyspäivän aamuna järkyttävään tietoon: 16-vuotias nuori nainen oli löydetty surmattuna keravalaisen kerrostalon pihalta.

Nuori nainen oli Keravalla asuva Anna*, jota monet ystävät jäävät kaipaamaan. Hän tuli kaikkien kanssa toimeen ja ystäväpiiri oli laaja.

– Anna oli sellainen kaveri, että jos jollain oli paha mieli, hän meni suoraan kysymään, onko kaikki hyvin. Jos kaveriporukkaan tuli uusi ihminen, hän ei epäröinyt tutustua häneen. Anna oli kaikkien kaveri ja hyvä ihminen, kertoo ystävä MTV:lle.

Suru-uutinen välittyi ystäväpiirin tietoon nopeasti keskiviikkoaamuna. 

– Totta kai se järkytti. Kaveriporukan kesken läheteltiin toisillemme viestejä ja soiteltiin, ystävä kertoo.

– Anna oli mahtava tyyppi ja meillä oli paljon hyviä hetkiä. Kun niin nuori ihminen lähtee pois, se on aina surullista. 

"Ihmiset eivät anna surra rauhassa"

Surun keskellä ystäväpiiri on kuitenkin joutunut kestämään ihmisten ikävää käytöstä. Nuorison keskuudessa surmatusta tytöstä liikkuu ikäviä, ystävien mukaan paikkansapitämättömiä huhuja. Uhrista on puhuttu suoranaisesti pahaa.

– Minusta on kauheaa, että ihmiset eivät anna surra rauhassa. Se on sellaista kiusantekoa, haukutaan kuollutta uhria ja puhutaan hänestä ikävään sävyyn. Miksei voida muistella niitä hyviä asioita tai sitten olla vain hiljaa? Nuorilla ei ole semmoista kunnioitusta toisen poismenosta.

Ystävän mukaan pahan puhumiseen ovat syyllistyneet nuorten lisäksi jopa aikuiset.

– Aikuisiltakin ihmisiltä on tullut törkeää kommenttia esimerkiksi Facebook-ryhmissä. Tuntuu, ettei ihmisillä ole kunnioitusta toisia kohtaan. En ymmärrä, miten kukaan kehtaa sanoa mitään tuollaisia asioita.

– Annan kuolema ei ole ollut itsestä riippuvainen tilanne. Joku toinen on vienyt toisen hengen, ja sitten hänestä puhutaan pahaa.

"Onni on katoavaista"

Ystävän mukaan Anna kuului suurempaan ystäväpiiriin, jossa kaikki olivat kuin yhtä suurta perhettä.

– Meitä on vanhempia ja nuorempia tyyppejä samassa porukassa. Itse olen vähän vanhempi ja katsoin nuorempien perään. Periaatteessa ollaan kaikki isoa perhettä, tällaisella pienellä paikkakunnalla se on ihan normaalia. Kaikki hengailee keskenään, osa enemmän tiettyjen kanssa ja osa vähemmän.

Annan poismeno on toinen ystäväpiirin kokema suru-uutinen lyhyen ajan sisään. Ystävän mukaan samaan ystäväpiiriin kuulunut tyttö kuoli kuukausi sitten. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

– Tämä on tosi kova paikka monelle, koska kuukauden sisällä kaksi ystävää on lähtenyt samasta kaveriporukasta. Kyllähän se pistää miettimään, että onni on katoavaista.

*MTV Uutiset ei julkaise surmatun tytön oikeaa nimeä. Jutussa häntä puhutellaan keksityllä nimellä, uhrin ja hänen lähipiirinsä yksityisyyden suojaamiseksi. Samasta syystä emme julkaise haastateltavan nimeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.