Kenestä Vuoden urheilija? Vilttiketjun raati päätyi tasapeliin, myös Kimi Räikkönen nousi esiin – "Poikkeuksellisen kova vuosi"

Vilttiketju: Kenestä Vuoden urheilija? 15:42
Vilttiketjun raati esittää Vuoden urheilija -arvionsa ja keskustelee myös urheilun kustannuksista.

Vuoden urheilija 2018 selviää torstaina Urheilugaalassa. Huomenta Suomen Vilttiketjun urheiluraati esitti omat valintansa, ja tuloksena oli tasapeli Iivo Niskasen ja Lauri Markkasen välillä.

50 kilometrin perinteisen hiihdossa olympiavoiton napannutta Iivo Niskasta Vuoden urheilijaksi liputtivat Urheilutoimittajain liiton puheenjohtaja Kalle Virtapohja ja juontaja-toimittaja Mika Saukkonen.

Koripallon NBA:ssa säkenöineen Lauri Markkasen puolelle asettuivat Tapiolan Hongan yhteisömanageri Sonja Herrala ja C Moren tennisselostaja Jari Hedman.

Virtapohja muistuttaa, että olympiavoitto on perinteisesti ollut "aika kova pelimerkki".

– Viime vuosi oli kyllä valtavan hyvä kaiken kaikkiaan: monessa lajissa oli suomalaisia urheilijoita ihan maailman huipulla. Sanoisin, että poikkeuksellisen kova vuosi, Virtapohja sanaili.

Hedman pohti, että Niskasen sivuuttaminen on hankalaa, kun kyse on Suomesta ja maastohiihdon kaltaisesta perinteisestä lajista. Hedman kuitenkin muistutti, että Markkanen on pärjännyt maailman kovimmassa koripalloliigassa.

Hedman nosti samaan hengenvetoon esiin myös F1-tähti Kimi Räikkösen. Räikkönen, 39, sijoittui viime vuonna MM-sarjan kokonaispisteissä kolmanneksi ja palasi voittokantaan oltuaan ykkönen Yhdysvaltain GP:ssä Austinissa.

– Kimi Räikkönen on kova. Sen ikäinen kuin kaveri on, ja hän on pärjännyt näin hyvin edelleen, Hedman sanoi.

Sonja Herrala mainitsi niin ikään painin maailman- ja Euroopan mestaruudet viime vuonna voittaneen Petra Ollin.

– Lauri Markkanen on toivottavasti ainakin lähellä kärkeä. Lisäksi Petra Olli on minun mielestäni myös sellainen nimi, jota ei voi unohtaa. Muistan itse pomppineeni sohvalla MM-matsin loppuhetkillä, Herrala kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat