Mainos

Kemiönsaaressa nähtiin tänään lintuharvinaisuuksia – bongarit yhyttivät tulipäähippiäisen, sinipyrstön ja taiganuunilintuja

Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa on tänään nähty muun muassa sinipyrstö ja tulipäähippiäinen, kertoo lintujärjestö BirdLifen Suomen tiedottaja Jan Södersved. Molemmat ovat Suomessa harvinaisia pikkulintuja.

Sinipyrstö muuttaa kaakkoa kohti. Yksi yksilö nähtiin eilen Paraisilla Varsinais-Suomessa.

Päivän mittaan on havaittu myös muutamia taiganuunilintuja. Suomen itäpuolella pesivä taiganuunilintu on yleisimmän pikkulintumme pajulinnun eli uunilinnun sukulainen.

Tulipäähippiäisiä on kesän mittaan nähty meillä kymmenkunta. Laji ei normaalisti pesi Suomessa, mutta kuluneelta kesältä on BirdLifen tietoon tullut yksi sekapesintä. Södersvedin mukaan Helsingissä ilmeisesti tulipäähippiäiskoiras on pariutunut suomalaisen hippiäisnaaraan kanssa.

– Poikaset ovat risteymiä. Yllättävän monilla lähisukuisilla linnuilla risteytyminen on ihan mahdollista, Jan Södersved kertoo.

Valkoposkihanhieparvissa nähty jopa 200 000 lintua

Lintubongauspäivän näyttävintä antia on ollut valkoposkihanhien syysmuutto. Hanhia on nähty sadantuhannen, jopa kahdensadantuhannen yksilön parvina.

– Niitä on ollut liikkeellä yhteensä monta sataa tuhatta. Näyttävimmät keskittymät ovat Kymenlaaksosta Pohjois-Karjalaan.

Euroopan suurin lintutapahtuma EuroBirdwatch jatkuu vielä huomenna. Suomessa mukana on Södersvedin mukaan tuhansia lintuharrastajia. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 1993. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.