Keksiklassikko Domino 50 vuotta

Keksiklassikko Domino täyttää tänä vuonna jo pyöreät 50 vuotta. Domino syntyi vuonna 1953 Helsingissä Tehtaankadulla, jonne Fazerin omistaman Hangon tehtaan toiminta oli siirretty turvaan talvisodan pommitusten alta.

Ensi alkuun Dominoita myytiin pelkästään irtomyyntinä. Tutut, vaaleanpunasävyiset pakkaukset tulivat markkinoille 1960-luvun lopulla. Keksipakkausta on vuosien saatossa modernisoitu ajan vaatimusten mukaisesti, mutta itse keksi on pysynyt koko ajan tyylilleen uskollisena.

Domino-perhe on vuosien varrella laajentunut, ja nyttemmin tutun vaniljatäytteisen keksin rinnalta löytyvät myös minttu- ja sitruunatäytteinen Domino, suupalan kokoinen Pikku Domino ja osittain maitosuklaalla päällystetty Domino Choko. Keksiklassikko on vuosien mittaan innoittanut myös muita keksinvalmistaja, ja nykyään keksihyllyistä löytyy jo useita Dominon kaltaisia tuotteita.

Domino-keksejä valmistava LU Suomi lupaa, että uusia Domino-makuja päästään maistelemaan jälleen kesällä. Juhlavuoden kunniaksi Domino-keksien ystäville on luvassa myös kilpailu. Tavallisten Domino-keksien joukkoon ujutetaan kevään mittaan erityisiä 50-vuotisjuhlakeksejä, joita keräämällä on mahdollisuus voittaa aito Mini Cooper -auto.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat