Keitetyt jokiravut 22.7.1999

Toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Ravintola Savoyn Jaakko Nuutila ja Heikki Tavela

30 kpl jokirapuja
4 l vettä
152 g merisuolaa
(38g/1 l vettä)
4 kpl palasokeria
2 nippua kruunutilliä
Pese ravut hyvin kylmän juoksevan veden alla. Tarkista samalla, että kaikki ravut ovat eläviä. Kuolleet ravut tulee heittää pois. Leikkaa tillistä kruunut pois ja säästä ne rapuvadin koristeeksi. Sido tillinvarret nipuiksi.
Mittaa vesi riittävän suureen kattilaan. Alumiini kattila on paras, koska se johtaa lämpöä parhaiten. Mittaa kattilaan suola, sokeri. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan tillinvarret ja ravut. Peitä kattila kannella ja odottele, että vesi alkaa kiehua uudelleen. Katso kellosta 8 minuuttia aikaa 10-11 cm mittaisille ravuille.
Kun ravut ovet kiehuneet 8 minuuttia ota kattila hellalta. Poista tillinippu pois rapukattilasta ja laita toinen, tuore tilalle. nosta rapukattila sitä isompaan astiaan, jossa juoksee koko ajan kylmä vesi. Näin saat ravut jäähdytettyä mahdollisimman nopeasti ja näin ne säilyvät pidempään raikkaan makuisina. Kun ravut ovat jäähtyneet, poista tillinippu.
Nosta ravut vadille juuri ennen kuin tarjoat ne. Koristele vati kruunutillillä. Tarjoa rapujen kanssa paahdettua leipää, tillisilppua ja voita. Juomaksi joko olutta tai valkoviiniä, sekä ruokaryyppynä vodkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja