Kehonrakentaja tunnusti steroidien käytön – hyökkää nyt fitness-vaikuttajia kohtaan

6:18
MTV näyttää teholiikkeet ulkotreeniin.

Suosittu kehonrakentaja Noel Deyzel myöntää avoimesti käyttävänsä steroideja. Hän pyytää samalla aihetta salailevia fitness-vaikuttajia tunnustamaan aineiden käyttönsä.

Deyzel julkisti hiljattain lähes 800 000 seuraajan YouTube-tilillään videon, jolla hän puhuu aiheesta. Hän osoitti avanneensa steroidien käyttöään jo aiemmin somessa. Hän käyttää dopingia edistääkseen kehitystään.

– Ja ihmiset kysyvät minulta: "Miksi teet tuollaisen videon? Et tule saamaan yhtään sponsoria puhumalla dopingaineiden käytöstäsi", Deyzel kertoi.

Muskelimies selvitti, että hänellä oli ohjelmistokehitysyritys 13 vuoden ajan, eikä hän alkanut tehdä videoita rahan tai ilmaisten lisäravinteiden perässä.

"Ole tarkkaavainen"

Deyzel oli huomioinut, että nuoret olivat saaneet vääränlaisia vaikutteita tai jäivät vaille neuvoja. Hän katsoo, että sillä voi olla seuraajien terveydelle haitallisia vaikutuksia, jos fitness-vaikuttajat jatkavat totuuden peittelyä tai käyttävät alustaansa myydäkseen steroideja tietämättömille.

– On liian yleistä nähdä valheita, kun myydään treeni- ja ruokavalio-ohjelmia tai jopa lisäravinteita. Ja kun nämä aloittelijat ostavat tai noudattavat näitä neuvoja, ne eivät suurimman osan ajasta toimi kuten odotetaan.

Deyzelillä on tärkeä pointti. Sosiaalisessa mediassa on myös valtavasti fitness-vaikuttajia, jotka ovat käyttäneet hurjaan kuntoon päästäkseen dopingia. Kokematon treenaja voi olettaa pääsevänsä samaan kuntoon treenaamalla vaikuttajan ohjeiden mukaisesti – tietämättä kuitenkaan aineiden vaikutuksesta.

Pahimmassa skenaariossa vaikuttaja voi kaupitella itse käyttämäänsä treeniohjelmaa, joka voi olla kuormituksellaan jopa haitallinen puhtain keinoin treenaavan kehitykselle.

– Liian monet vaikuttajat jahtaavat rahaa ja hyötyä haavoittuvuudesta, Deyzel latasi.

Mies haluaa muiden olevan hänen tapaansa rehellisiä ja huomaavaisempia. Vaikka hän toivoo avoimuutta, hän korostaa, ettei halua nähdä kuurien mainostamista. Dopingaineiden käytöllä on lukuisia terveydellisiä riskejä.

– Ei, en paljasta, millaista kuuria minä käytän, koska minulla on suuri nuorempi yleisö ja viimeinen juttu, mitä haluan, on se, että kukaan heistä kärsii jostain minun sanomastani.

– Olen nähnyt ihmisiä mainostamassa steroidikuureja nuoremmille yleisöille TikTokissa, ja se ei vain ole ok.

Deyzel muistuttaa, että fitness-alalle mahtuu laaja kirjo erilaisia ihmisiä: osa on kannustavia ja hyviä, osa ylimielisiä ja osalla on piilotettuja agendoja.

– Ole tarkkaavainen siitä, ketä seuraat, ja huolellinen, kenen annat vaikuttaa sinuun, lihaskimppu ohjeistaa.

Lähde: Ladbible

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja