Kebabpaikkoihin yllätysratsia: Haisevan pilaantunut annos – "laitteet eivät ole ajan tasalla"

Hämeen Sanomat kertoi keskiviikkona Riihimäen seudulla tehtystä kebab-paikkojen valvontaiskusta, jossa paljastui puutteita tuotteiden säilytyksessä ja hygieniassa.

Riihimäen terveysvalvonnan suorittamassa yllätysiskussa tarkastettiin 18 ravintolaa Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella. Riihimäen terveysvalvonnan johtaja Pirkko Sukulan mukaan yllätysratsiasta oli sovittu jo aikaisin viime vuonna, joten pistokoe ei liittynyt kohua herättäneeseen lihaliike Agalin tapaukseen.

Riihimäen terveysvalvonnan pistokokeessa paljastui, että kebabpaikkojen laatutaso on pääosin hyvä. Tarkastuksessa esiin nousi kuitenkin yksi paikka, jossa kebabannos oli pilaantunut tuotteiden väärinsäilytyksen vuoksi.

– Tuotteiden laatu oli paikoissa pääosin hyvä ja puutteita löytyi lähinnä säilytysolosuhteista. Kävimme tarkastamassa huomautuksen saaneet kohteet pian uudestaan ja puutteet olivat korjaantuneet, myös tässä yhdessä paikassa, jossa laatu oli ala-arvoinen, Sukula kertoo MTV3:n Makuja-osiolle

Sukulan mukaan kohteissa tehdään tarkastuksia normaalisti kerran vuodessa, mutta käyntikertoja lisätään jos puutteita löytyy.

"Ei tahallista"

Terveysvalvonnan johtaja Sukulan mukaan ongelma piilee useimmiten kebabpaikkojen puutteellisissa laitteissa.

– Monissa paikoissa käytetään esimerkiksi kylmälaitteit, jotka eivät ole ihan ajan tasalla. Lisäksi ei ymmärretä, että laitteita pitäisi valvoa itse lämpömittareiden kanssa. Jos kylmälaitteen oma lämpömittari on rikki, saattaa tuote olla säilytyksessä aivan väärässä lämpötilassa.

Sukula ei usko, että laiminlyönnit ja puutteet ovat tahallisia.

– Tuskin kukaan haluaa tahallaan ihmisille pahaa ruokaa tarjota. Kyllä sitäkin varmaan tapahtuu, mutta useimmiten kyse on huonosta laitteiden valvonnasta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja