Keanu Reeves on yhden auton supertähti

Hollywood-näyttelijä Keanu Reeves on menettänyt sydämensä yhdelle automerkille.

"
Isoäidillä oli poikaystävä, jolla oli allaan Porsche 911 Targa.

Libanonin Beirutissa vuonna 1964 syntyneen ja kolmella mantereella Sydneyssä, Manhattanilla ja Kanadassa varttuneen Keanu Reevesin perheessä on ajettu monenlaisilla autoilla. Näiden autojen joukossa ovat olleet esimerkiksi Citroën S ja Mercedes-Benz 450 L -avoauto, jolla Reevesin isoäiti ajoi 1970-luvulla.

Isoäidillä oli poikaystävä, jolla oli allaan Porsche 911 Targa.

Keanusta kehittyi piinkova automies jo pienenä. Hän leikki Matchbox-pikkuautoilla ja katseli moottoriurheilua televisiosta. Leikkiautoista Reeves muistaa lapsuuden suosikeikseen John Player Special -tupakkamerkin väreihin maalatun auton, harmaan Porsche 911 Turbon ja punaisen Ferrari 512 Berlinettan.

Erilaisten autojen sulava muotoilu ja rajut moottoriäänet kiehtoivat nuorta miestä. Reevesin sisko sattui myös seurustelemaan kilpa-autoilijan kanssa. Tämän kyydissä Keanu koki nopeavauhtisia kyytejä Etelä-Ranskan teillä.

"
Amazon osoittautui alkeellisuudestaan huolimatta merkittäväksi tekijäksi Keanun uran kannalta

Ammattihaaveenakin oli tuolloin kilpa-autoilijan ura. Toinen vaihtoehto oli ydinfyysikko.

Keanun ensimmäinen oma auto oli Volvo 122, väriltään racing green – eli vapaasti tulkittuna metallinhohtoinen tummanvihreä. Tämä malli tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Volvo Amazon. Sen hän hankki 17-vuotiaana.

Lempinimeltään auto oli "Dumpy", pulskimus. Auton penkit olivat tuettu tiilien avulla pystyyn.

Amazon osoittautui alkeellisuudestaan huolimatta merkittäväksi tekijäksi Keanun uran kannalta: Volvo vei hänet vuonna 1985 Torontosta Los Angelesiin – noin 3 500 kilometriä, jos suosii suorimpia reittejä – ja loppu on elokuvahistoriaa.

Reeves pitää myös moottoripyöristä. Alun perin mies olikin prätkäkundi. Miehen ensimmäinen moottoripyörä oli vuoden 1973 Norton Commando, jonka hän hankki Volvon lahottua vuonna 1987. Nortonin hän omistaa yhä.

"
Reeves pitää myös moottoripyöristä. Alun perin mies olikin prätkäkundi.

Myöhemmässä vaiheessa uraa hänellä oli tapana hankkia kuvauspaikalle prätkä. Jokaisen näistä hän myi aina pois projektin päätyttyä. Reeves joutui pyörillään moniin onnettomuuksiin, ja hän päätti, että nyt riitti.

Oli aika hankkia auto, ja hyvät kokemukset Porscheista saivat hänet tekemään päätöksen mallista: Reeves hankki 911:n.

Auton tarkka malli oli tyypin 993 Porsche 911 Carrera 4S rättikatolla ja manuaalivaihteistolla. Hän rakastui Porschensa äänimaailmaan, mutta vieläkin enemmän hän menetti sydäntään auton yleistuntumalle.

– Keksin aina tekosyitä päästäkseni ajamaan PCH:n (Pacific Coast Highway) upeille kanjoniteille, hän kertoo autoilutavoistaan Porschen julkaisemassa artikkelissa.

Reeves otti osaa Porschen ajo-opetusohjelmaan ja suoritti edistyneiden ajajien kurssit. Tämä kantoi hedelmää, kun mies voitti Toyotan järjestämän julkkiskilpailun vuonna 2009 Long Beachin radalla Yhdysvalloissa.

"
...ensimmäinen Porsche varastettiin, kun Keanu oli kuvausmatkalla.

Miehen ensimmäinen Porsche kuitenkin varastettiin, kun Keanu oli kuvausmatkalla. "The Sled"-hellittelynimellä (kelkka) kutsumansa auto oli viimeisiä 911-malleja ilmajäähdytteisellä moottorilla. Reevesin mielestä auto joutui varkaiden kohteeksi juuri tästä syystä.

Suruajan jälkeen oli aika hankkia uusi auto. Keanu ajaa nyt mustalla 911 4S:llä, jossa on lasikatto ja manuaalivaihteisto – juuri kuten mies haluaa. Nämä ominaisuudet ovat hänelle tärkeitä asioita, mutta automiehelle ajaminen on paljon muutakin.

– Ajaminen on minulle esteettinen kokemus. Se ei ole vain ajamista kovaa mutkiin ja ajolinjoihin. Rakastan sitä, että auto mahdollistaa minun olevan nopea ja tehokas. Minun ja autoni välillä on vahva side, Reeves filosofoi.

Keanu Reeves on siitä harvinainen supertähti, että omistaa vain yhden auton.

MTV Autot suosittelee tutustumaan allaolevaan kesäkuiseen artikkeliimme, joka kertoo Keanun visiitistä Ferrarin tehtaalla.

Lähde: Porsche

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja