Käytätkö verkkopankkia ulkomailla? OP: Ota tässä tapauksessa heti yhteys pankkiin

Näin Facebookissa kiertävä Prisma-huijaus toimii 0:44

Ulkomaanmatkalla verkkopankkin käyttäminen ei ole riskitöntä. Oikeilla vinkeillä palvelun käyttäminen on kuitenkin turvallista.

VIDEO: Näin Facebookissa kiertävä Prisma-huijaus toimii. Petollinen sivusto paljastuu lopulta tilausansaksi.

OP kertoo, että verkkopankin käyttäminen ulkomailla on yleensä turvallisinta omilla laitteilla, sillä yleisissä tietokoneissa voi olla asennuksia tai ohjelmia, joiden turvallisuutta ei voi varmistaa. Turvallisin väylä verkkopankkin käyttämiseen on oma mobiililaite.

Mikäli verkkopankkia joutuu kuitenkin käyttämään esimerkiksi hotellin aulassa, on tietokoneen välimuisti syytä tyhjentää vierailun jälkeen selaimen asetuksista.

Ole tarkkana Wifi-yhteyden kanssa

Ulkomailla ollessa joutuu turvautumaan usein Wifi-yhteyksiin. Tällöin on syytä kiinnittää huomio yhteyden turvallisuuteen, muistuttaa OP:n kyberturvallisuuspäällikkö Michael Peltonen.

– Hyvä nyrkkisääntö verkkopankin käyttämisessä ulkomailla on miettiä, että tietääkö kuka tämän Wifi-yhteyden tarjoaa, toteaa Peltonen OP:n artikkelissa.

– Esimerkiksi lentokenttien ja hotellien wifi-verkot ovat yleensä luotettavia.

Tässä tapauksessa yhteys heti pankkiin

Mikäli verkkopankkiympäristö ulkomaanmatkan aikana näyttää tavalliselta poikkeavalta tai on syytä epäillä, ettei kaikki toimi kuten pitäisi, tulee asiakkaan ottaa heti yhteys pankkiin.

– Tällöin kannattaa kirjautua ulos verkkopankista ja soittaa pankin asiakaspalveluun, Peltonen painottaa.

Lähde: OP

Lue myös:

    Uusimmat