Kaupan imetystuotteiden osasto sai äidit raivoihinsa: "Miksi tässä on nähty erikseen vaivaa, jotta jotakuta voitiin loukata?"

0:55

Saako imettämiseen viitata sanaparilla "luonnollinen ruokinta"? Tätä pohditaan Facebookissa äitien kesken.

Miksi imettäminen herättää niin paljon tunteita? Yllä oleva video pohtii syitä tälle.

Breastfeeding Mama Talk -sivusto kysyi Facebookissa lukijoidensa mielipidettä Target-kauppaketjun kylttiin. Kaupassa imetysapuvälineet oli merkitty kyltillä "Natural Feeding", suom. luonnollinen ruokkiminen.

– Kiinnostavaa tässä on se, että ihmiset väittävät, että meidän täytyy lakata kutsumasta imettämistä luonnolliseksi, koska se vihjaa, että vastike on luonnotonta, mikä minusta on totta, sivuston pitäjä Kristy Kemp kirjoittaa.

"Minulle on myös sanottu, ettei imettämistä saisi kutsua normaaliksikaan"

Kempin mukaan osa ihmisistä loukkaantuu aiheesta, koska kokee, että imetystä luonnolliseksi kutsuvat väittävät samalla maidonvastikkeita luonnottomiksi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Ai niin, minulle on myös sanottu, ettei imettämistä saisi kutsua normaaliksikaan, koska se vihjaa, että vastikkeen antaminen on epänormaalia. Mitä mieltä olette tästä?

Kemp kysyy lukijoiltaan, olisiko Targetin pitänyt nimetä hylly vain sanalla "imettäminen" tai "imetystarvikkeet".

"Ruokkikaa nyt vain lapsianne"

Moni on Kempin kanssa samaa mieltä siitä, että imettäminen on "luonnollista".

– Sanon vain, että kun ostan hedelmävälipaloja lahjoakseni taaperoani, luen luontaisista ja keinotekoisista makuaineista loukkaantumatta. Eikö tämä ole sama asia? Luontainen ja keinotekoinen? Ruokkikaa nyt vain lapsianne, luojan tähden, SarahAnn Lewis kirjoittaa.

Osa kuitenkin kokee, että äidinmaidonvastikkeen antajia syyllistetään termien kautta.

– "Luonnollisesta" on jollakin tavalla tullut paremman synonyymi, ja siksi sekaannuksia tapahtuu. Ainakin minä koen, että vastikkeella ruokkimiseen liittyy jo nyt paljon syyllisyyttä, joten vihjaus siitä, ettei se ole "parasta", satuttaa, Hillary Simoneau kommentoi ja ehdottaa, että "rintaruokinta" olisi osastolle paras nimi.

– Koen, että he sensuroivat sanaa "rinta", ja se ärsyttää minua, Rachel Willard sanoo ja miettii, onko "rintaruokinta"-sana liian graafinen kylttiin.

"Emme arjessakaan viittaa imetykseen sanaparilla 'luonnollinen ruokinta'"

Alexandra Robinson kertoo kannattavansa rintaruokintaa, mutta pitää silti kylttiä törkeänä.

– Olen kaksi keisarileikkausta lääketieteellisistä syistä läpikäynyt äiti, ja aina, kun joku kuvaa alatiesynnytystä luonnolliseksi, kuolen hieman, hän sanoo.

– Emme arjessakaan viittaa imetykseen sanaparilla "luonnollinen ruokinta", kutsumme sitä rintaruokinnaksi, joten miksi tässä on nähty erikseen vaivaa, jotta jotakuta voitiin loukata?

Imettäminen ei ole monelle itsestäänselvyys, mutta myös imettäjiä häpäistään: kerroimme aiemmin miehestä, joka pyrki tietoisesti nolaamaan lastaan ruokkivan äidin sekä tapauksesta, jossa "rinnan esitteleminen" kiellettiin kaupassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja