Kauneutta terveyden hinnalla: Karvanpoisto voi olla hengenvaarallista

Karvaiset mallinuket aiheuttivat maailmalla kohun, mutta intiimialueen vahaamiseen liittyy riskejä. Kannattaako karvanpoisto?

American Apparel -liike aiheutti kohun valitsemalla ikkunoihinsa mallinukkeja, joilla oli karvaa intiimialueillaan. Kohu syntyi lähinnä karvojen olemassaolon vuoksi, onhan sheivattu kainalo ainakin länsimaissa jo enemmän sääntö kuin poikkeus.

Karvojen poistamisella voi kuitenkin olla ikäviä seurauksia, kertoo New Republic. Esimerkiksi brasilialaisessa vahauksessa alapään karvat poistetaan. Kalifornian yliopisto tutki vuonna 2012 ensiapupoliklinikoita ja havaitsi, että alapään karvojen ajeleminen tai vahaaminen aiheuttaa paitsi kipua, myös terveysongelmia.

Intiimialueen karvanpoiston vuoksi lääkärin pakeille pyrkivistä 56 prosenttia oli naisia. Haavan saaminen ajaessa oli yleisin ongelma; 36 prosentissa tapauksista vamma sijaitsi genitaalien alueella. Partaterä liittyi 83 prosenttiin ongelmista! Selvitys julkaistiin Urology-lehdessä.

Vahauksesta sairaalaan

Karvojen poistattaminen kosmetologilla ei välttämättä ole sen turvallisempaa. Vahaaminen voi vahingoittaa ihon pintaa, jolloin bakteerit pääsevät valloilleen. Vuonna 2007 australialaisnainen sai vaarallisen bakteeri-infektion brasilialaisen vahauksen jälkeen ja melkein kuoli, kertoo Tohtorit-verkkosivu.

Women's Health -lehden mukaan New Yorkissa kauneussalongissa asioinut nainen joutui sairaalahoitoon saatuaan vaarallisen tulehduksen vahauksen jälkeen.

Jos kuitenkin haaveilet karvanpoistosta, valitse hyvämaineinen kosmetologi ja kiinnitä erityistä huomiota hygieniaan!


Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat