Kauneusongelmista pääsee eroon yllättävällä juomalla – kokeile!

Kärsitkö turvonneista tai tummuneista silmänalusista? Ovatko hiuksesi menettäneet luonnollisen kiiltonsa? Kaipaako ihosi raikastusta? Ratkaisu kauneusongelmaasi saattaa löytyä niinkin arkisesta juomasta kuin teestä.

Tee tai teepussit voivat ratkaista yllättäen useammankin kauneusongelman. Poimi vinkit ja ratkaise pulmasi teepussien avulla!

Tee lisää hiusten kiiltoa. Huuhtelemalla hiukset mustalla tai vihreällä teellä hiusten pörröisyys vähenee ja luonnollinen kiilto tulee esiin. Vaikutukset näkyvät parhaiten käyttämällä apuna teepusseja pelkän teen sijaan.

Ohje: Hauduta teepusseja vartin verran kiehuvassa vedessä. Anna pussien jäähtyä. Levitä pussit hiuksille ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia. Pese ja kosteuta hiukset.

Teepussit vähentävät kuumotusta auringon polttamalla iholla. Kylmät ja kosteat teepussit rauhoittavat ihoa ja vaikutusta on helppo käyttää hyväksi silloin kun iho on saanut liikaa aurinkoa.

Ohje: Keitä teepusseja hetki ja viilennä ne sen jälkeen jääkaapissa tai pakastimessa. Asettele kylmät pussit auringonpolttamille.

Tee voi myös rauhoittaa hyttysenpistoja. Etenkin kamomillatee vaikuttaa rauhoittavasti hyttysten kiusaamaan ihoon.

Ohje: Keitä kamomillateepusseja hetki. Viilennä pussit jääkaapissa tai pakastimessa ja asettele ne iholle.

Teepussit auttavat pääsemään eroon turvonneista silmistä ja tummista silmänalusista. Kofeiini auttaa supistamaan verisuonia ja siitä johtuen teepussit silmillä auttavat pääsemään eroon turvotuksesta ja tummenneista ihoalueista.

Ohje: Asettele makuuasennossa huoneenlämpöiset tai viileä käytetyt teepussit silmillesi. Anna vaikuttaa kymmenen minuuttia.

Tee puhdistaa haisevat jalat ja ehkäisee epämiellyttäviä tuoksuja. Teen tanniinit ovat antibakteerisia ja toimivat siksi sienilääkkeen tavoin vähentäen hikoilua ja ehkäisten epämiellyttävien hajujen muodostumista.

Ohje: Liota jalkoja rohkeasti vadissa, johon on kaadettu viileää teetä.

Vihreä tee heleyttää ihoa. Vihreä tee sisältää hurjasti antioksidantteja, jotka suojaavat elimistöä – ja tuovat parhaimmillaan myös iholle elinvoimaa.

Ohje: Pyyhi vihreään teehen kastetulla vanulapulla kasvot kahdesti päivässä.

Musta tee voi auttaa helpottamaan sheivaamisesta ärtynyttä ihoa. Etenkin jos iho on erityisen punainen, voivat mustan teen tanniinit auttaa rauhoittamaan ihoa.

Ohje: Asettele viilennettyjä teepusseja ihoalueille, joista on poistettu karvoja. Anna vaikuttaa muutama minuutti.

Katso myös: Mitä tänään syötäisiin

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja