Kauneusalan yrittäjä joutui törkeän huijauksen kohteeksi Vantaalla – naiskaksikko pistätytti kasvoihinsa 1 500 euron botoxit ja katosi maksamatta: "Naisten toiminta tuntuu todella suunnitelmalliselta"

Toimittaja testasi Botoxin 6:25
MTV Viihteen toimittaja testasi botoxin.

Vantaalla kauneusalan yritystä pyörittävä Mariella Petsalo joutui viime viikolla erikoisen petoksen uhriksi.

Mariella Petsalon Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa kauneushoitolassa kävi viime perjantaina kaksi englantia puhunutta naista otattamassa kasvoihinsa botox-ruiskeita ja täyteaineita.

Naiskaksikko sai kasvoihinsa peräti 1 500 euron edestä hoitoja.

Kohteliaasti käyttäytyneiden naisten asenne muuttui, kun tuli maksun aika. Monivivahteisten vaiheiden päätteeksi Petsalolta jäi maksu saamatta ja asia eteni rikosilmoituksen tekemiseen.

Rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja asiaa tutkitaan petoksena.

"Keskustelussa ei tullut viitteitä huijauksesta"

Englantia skotlannin murteella puhunut naiskaksikko oli varannut ajan Petsalon kauneushoitolaan puhelimitse perjantaiaamulle. Petsalo kertoo MTV Uutisille, että kaikki oli sujunut aluksi mukavasti.

– Naisista toinen oli hieman yli 40-vuotias ja toinen 50–60-vuotias. He kertoivat käyvänsä usein Suomessa ja, että heillä on täällä ystäviä ja sukulaisia. Keskusteluissa ei tullut ilmi mitään viitettä vedätyksestä.

Naisten hoitojen yhteissummaksi tuli 1 500 euroa, ja siitä käynnistyi erikoinen vyyhti.

– Heidän korttinsa ei toiminut ja he sanoivat käyvänsä pankkiautomaatilla. Siinä vaiheessa minua alkoi epäilyttää.

Petsalo päätti lähteä naisten mukaan pankkiautomaatille.

– Kortti ei tietenkään toiminut automaatillakaan. He sanoivat käyvänsä hakemassa käteistä ja sanoin, että asia on hoidettava nyt.

Tässä vaiheessa naiset kertoivat järjestävänsä kansainvälisen rahansiirron Briteistä Yorkshiren pankista.

Ei henkilöllisyystodistuksia

Petsalo kertoo pyytäneensä naisia antamaan puhelimen itselleen siinä vaiheessa kun he väittivät puhuvansa pankkivirkailijan kanssa.

– Puhelimessa miesääni pyysi minua antamaan osoitetietoni ja muut tiedot.

Petsalo kertoi olevansa huolissaan maksun hoitamisen turvallisuudesta tällä tavalla.

– Mies sanoi tähän, että miten minä kuvittelen sitten saavani rahat. Siinä tiesin, että yksikään asiakaspalvelija ei sano tuolla tavalla puhelimessa. Antaessani puhelinta takaisin naisille huomasin, että siinä oli jokin miehen nimi.

Petsalo kertoo naisten väittäneen, että heillä ei ole henkilöllisyystodistusta mukanaan, joten hän vaati naisilta pankkikorttia kuvattavaksi.

– Hänellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa korttinsa. Huomasin samalla, että pankkikortissa oli eri nimi, kuin minkä hän oli minulle antanut.

Petsalon mukaan naiset alkoivat hermostua selvästi. Hän ei voinut enää estää naisia poistumasta paikalta.

Naisten käyttämästä puhelinnumerosta hänelle on sittemmin lyöty luuri korvaan useaan otteeseen.

"Tuntui henkilökohtaiselta loukkaukselta"

Petsalo kertoo pitäneensä kauneushoitolaa vuodesta 2010 lähtien.

– Ensimmäistä kertaa jouduin tällaisen rikoksen uhriksi. En osannut edes kuvitella, että ihmiset voisivat näin toimia.

Hän kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen poliisille heti saman päivän aikana ja soittaneensa asiasta jopa suoraan Yorkshiren pankkiin.

– Näiden naisten toiminta tuntuu todella törkeältä ja suunnitelmalliselta.

Petsalo kertoo, että muut alan yrittäjät ovat kertoneet saman tyyppisestä, joskaan ei aivan näin räikeästä huijaustoiminnasta.

– Itse olen aina rehellinen ja pyrin hoitamaan työni hyvin ja asiakkaani hyvin ja joustavasti. Tämä kyllä tuntui jopa henkilökohtaiselta loukkaukselta. Onneksi otin heistä normaaliin tapaan kuvat ennen pistoshoitoja, joten heidän löytämisensä on helpompaa.

Lue myös:

    Uusimmat