Kauhistus mikä eteinen! Näin kesytät kaaoksen

Eteinen on ensimmäinen huone, jonka vieraat näkevät. Se on myös huone, joka ottaa päivän askareista väsyneet asukkaat vastaan. Sotkuinen eteinen on lannistava näky. Näillä vinkeillä voit yrittää taltuttaa eteiskaaoksen.

Käy läpi tavarat

Aika monella pyörii hyllyillä vielä se "melkein toimiva" sateenvarjo ja pariaan iäti etsivä nahkahanska. Huivikokoelmastakin löytynee jokunen sellainen, jota et enää käytä? Käy läpi vaatekasat, karsi ja kierrätä. Näin saat järjestelyille hyvän alun.

Pikkutavaroille koti

Missä ovat avaimet? Entä lompakko tai lapselle hiuslenksu? Minuuttiaikataulu tikittää ja tavarat ovat kadoksissa. Helpota aamuisen lähdön tuskaa varaamalla kaikille niille tärkeille pikkujutuille oma korinsa – yksi per perheenjäsen.

Kenkiä sikin sokin

Jos perheen kengille ei ole kunnolla säilytystilaa, pyörivät ne siellä, missä ne ärsyttävät eniten: keskellä lattiaa. Kenkiä kannattaa säilyttää esimerkiksi helposti liikuteltavassa kenkähyllyssä. Lankahylly on yksi hyvä valinta:lika putoaa näin lankojen välistä lattialle, josta se on helppo puhdistaa. Lisää kenkätilaa saa esimerkiksi ripustettavasta kenkälokerikosta. Harvemmin käytettävät kengät voi varastoida.

Laatikoita lapasille

Lapaset, pipot ja huivit menevät helposti kaapissa sikin sokin. Jokaiselle perheenjäsenelle kannattaa hommata niitä varten oma lokeronsa. Tai vaikkapa jakaa hyllynjakajalla hattuhylly moneen osaan. Lokeroita voi vielä merkitä nimilapuin järjestyksen ylläpitämisen helpottamiseksi.

Kerää pois kausivaatteet

Kausivaatteet, kuten talvitakit ja -haalarit, vievät kaapista hirmuisesti tilaa. Pakkaa palttoot esimerkiksi varastoon, sängynaluslaatikoihin tai vintille tilaa viemästä. Pidä esillä vain vaatteita, joita käytetään ahkerasti.

Seinäkoukut oikealle korkeudelle

Naulakoita ja koukkuja löytyy sisustusliikkeistä varmasti joka makuun. Kiinnitä koukkuja sopiville korkeuksille niin, että perheen pienimmätkin ylettävät itse ripustamaan tavaroitaan roikkumaan.

Hyödynnä hukkatila

Seinät ovat täynnä säilytystilaa, jos vain niin tahdotaan. Hieman piiloon, pois silmien tasalta, voi kiinnittää hyllyjä vaikka koko eteisen seinän mitalta. Ylähyllyjen laatikoihin ja koreihin voi säilöä tavarat, joita harvemmin tarvitaan. Esimerkiksi perheen juhlakengät voi säilöä hankalamminkin yletettävässä paikassa. Myös portaiden alta voi löytyä hyvää säilytystilaa.

Monikäyttöiset huonekalut

Mahtuuko eteiseesi senkki tai penkki, joka toimii sekä istumapaikkana ja säilytystilana? Entä löytyykö ovien sisäpuolelta tyhjää tilaa, joihin voi kiinnittää pieniä lokerikkoja tai koukkuja?

Lähteet: Onneksi, Organize365

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat